İçişleri Bakanı Şahin Açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2000'li yılların artık dünyada Türkiyeli yıllar olduğunu belirterek, ''Allah'a şükürler olsun. 2012'den 2002'ye doğru geriye bir yolculuk yaptığımızda, nereden nereye geldiğimizi çok rahat görürüz. 2012'den 2023'e doğru da bir bakış yaptığımızda, nereden nereye gideceğimizi hep beraber düşünürüz'' dedi.

Şahin, Yıldırım ilçesinde yaptırılan hükümet konağının açılışında, hükümet konaklarının, ''hükümetin konağı'' olarak isimlendirilse de esas itibarıyla bulunduğu yerdeki milletin hizmet mekanları olduğunu söyledi.

Bursa'da kamu hizmetinin yürütüldüğü değişik binaların bulunduğunu, bu binaların kentin değişen, büyüyen yapısına zaman zaman cevap veremediklerini, yenilenmeleri ve geliştirilmeleri gerektiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

''Yıldırım ilçemizde kaymakamlığımızın ve diğer ilçe birimlerimizin hizmet etmek durumunda olduğu bina bakımından maalesef çeyrek asırdır uygun bir binayı devlet olarak, hükümet olarak hizmetler alamamış olmanın eksikliğini hep hissettik ve belki de bu zaman zaman mahcubiyet duygusuna da bizleri sevk etmişti. Ama geldiğimiz bugün iletişim eksiklikleri ve sıkıntılarıyla hayıflanmak yerine, Allah'a şükürler olsun bana göre arka tarafta gayet yeni pırıl pırıl farklı bir hizmet binası, yine bana göre de karşı tarafta Yıldırım Belediyesi binasının bu şehrin, bu ilçenin saygıdeğer insanlarına hizmet etmek üzere yan yana duran ikiz kardeş gibi birer ikiz hizmet binası olarak görmenin mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşıyoruz. Dün dündedir, bugün durumumuz budur, yarın inşallah Yıldırım'da da Bursa'mızda da ülkemizin her yerinde de yepyeni eserleri, yepyeni hizmet binalarını inşallah hızla hizmete almış olmanın çabası ve gayreti içerisinde hep beraber çalışmalarımıza devam edeceğiz.''

Şahin, Kars'ta da Bursa'da da Antalya'da da hizmet binalarının aynı projeyle yapıldığını, ancak geç de olsa bu yanlışlığı fark ederek devlet olarak bir değişikliğe gittiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hükümet konaklarının projelendirilmesinden inşaatına, işletmesine varıncaya kadar her aşamasının asıl kullanıcı bakanlık olan İçişleri Bakanlığı'na devrini bir yasayla gerçekleştirdik. Ondan sonrasında da ülkemizin sırasıyla ihtiyaç duyulan öncelikli yerlerinde ki bugün Yıldırım ilçemiz bunlardan bir tanesidir, yerel mimariye ve yerel ihtiyaçlara uygun, bölgesel mimari ve bölgesel ihtiyaçlara uygun, aynı zamanda ulusal mimari değerlerimizi ve çizgilerimizi de içinde barındıran, üzerinde şekillendiren, taşıyan projeleri hayata geçirmeye başladık. Bugün bunun övünülecek ve sevinilecek bir örneğini yaşıyoruz.''

Bursa'nın, Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi yeni eserlerin, yatırımların yapıldığı marka şehir konumunda olduğunu vurgulayan Şahin, Bursa'nın, düzenli büyümeyi başaran, mimari olarak bazı sıkıntıları olsa da sosyolojik açıdan sağlıklı büyüyen ve birbiriyle uyum içerisinde, kardeşlik duygularını azaltmak yerine çoğaltarak büyüyen bir kent olduğunu dile getirdi.

Şahin, Bursa'nın artık 2 milyona ulaşan nüfusuyla bir büyük şehir ve Türkiye'nin iddialı, hedefi bulunan aynı zamanda Türkiye'nin en huzurlu, en güvenli şehirlerinden biri olduğunu ifade etti.

Türkiye'de çok güzel işler yapıldığını vurgulayan Şahin, şunları söyledi:

''2000'li yıllar artık dünyada Türkiyeli yıllar oldu. Allah'a şükürler olsun. 2012'den 2002'ye doğru geriye bir yolculuk yaptığımızda, nereden nereye geldiğimizi çok rahat görürüz. 2012'den 2023'e doğru da bir bakış yaptığımızda, nereden nereye gideceğimizi de hep beraber düşünürüz. Varsınız değil mi 2023 yolculuğuna- 2023 inşallah 2012'den çok daha başarılı olacak, çok daha güzel olacak.''

-İlköğretim okulu açılışı-

Bakan Şahin, daha sonra Necdet Coşkun Uzer İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katılmak için Yeniceabat Mahallesi'ne geçti.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, bu eğitim yuvasının Bursa'da yapılan pek çok hizmetler arasında maliyeti ve sağlayacağı faydalar itibarıyla farklı bir özellik taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

''Her eser insanımız içindir, insanımızın hizmetindedir muhakkak. Bir işe yarar, bir fayda sağlar. Her hizmet birbirinden farklı özellik ve değer taşır. Kuşkusuz hizmetler arsında en büyük öneme ve değere sahip olanlar, insanların ruhlarının zenginleşmesine, olgunlaşmasına, insanların bilgilerinin artmasına, kişiliklerinin şekillenmesine katkı veren hizmetler, ibadethaneler, eğitim yuvaları gibi hizmet mekanları, diğerlerine göre biraz daha ayrıcalıklı ve önemli konumdadır. Bugün burada küçücük çocuklarımızın sevinç ve güven içerisinde eğitim aldıkları bir mekandayız. Bu çocuklarımız 5 sene sonra, 5 yaş büyüyecekler. Şu anda minicik elleriyle tuttukları bayrakları 5-10 yıl sonra farklı bir şekilde gönderlere çekecekler. Farklı yerlerde olacaklar, farklı bilgilerle yetişmiş yarının gençleri, yarının TÜrkiye'sinin sahipleri olacaklar.' '
Kaynak: AA