Eğitime Destek Veren Başkan Alıcık’a Teşekkür Ziyareti

Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği, eğitime verdiği destekten dolayı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı ziyaret ederek, teşekkür ettiler.

Eğitime Destek Veren Başkan Alıcık’a Teşekkür Ziyareti
Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği yeni yönetim kurulu üyeleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yeni yönetime başarılar dileyen Başkan Alıcık; “Sendikacılık yapmak çok zor. Hele bu dönemde daha da zor. Kendilerine başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Geçtiğimiz ay yapılan genel kurul sonunda göreve gelen yönetim kurulu üyeleri, eğitime verdiği destekten dolayı Başkan Alıcık’a teşekkür etti. İlçe Temsilcisi Olgun Ergün ile yönetim kurulu üyeleri Tuğba Körpınar Duru, Ufuk Çağlayan, Nihat Balkır, Mehmet Kutluk Yıldırım ve Engin Dikbasan’ın katıldığı ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akaya, Belediye Meclis Üyeleri Ziya Aksüt ve A.Vahit Aysan da eşlik etti.

Ziyarette sendikalarının Nazilli’nin en büyük ve en güçlü sendikası olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün, sendikanın yeni projeler üretmek, yeniden yapılanmasını sağlamak için olağan üstü genel kurula gittiğini ve genç, dinamik bir yönetimin oluştuğunu söyledi.

“BELEDİYE’NİN GİRMEDİĞİ, DESTEK VERMEDİĞİ OKUL YOK” Eğitimin, eğitimcilerin işi olduğunu, siyasetin eğitimden mümkün olduğu kadar uzak kalması gerektiğini belirten Olgun Ergün, “Siyasetin eğitim kurumlarına girmesini kabul etmiyoruz. Bugün yaşadığımız sıkıntıların başında bu konu geliyor. Yerel iktidar olarak Nazilli Belediyesi’nin okullara verdiği destek küçümsenemeyecek kadar fazladır. Sadece biz kendi içimizde değil, diğer sendikalara üye arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Bugün Nazilli Belediyesi’nin girmediği, destek vermediği her hangi bir okul yok. Nazillili eğitimciler olarak Nazilli Belediyesi ile Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile ne kadar övünsek az gelir. Bu nedenle Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve ekibine tüm okullar ve öğretmen arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz ve kendilerini sendikamıza davet ediyoruz” dedi.

“ SENDİKACILIK YAPMAK ZOR İŞ” Türkiye’de sendikacılık yapmanın çok zor olduğunu vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, “Hele yaşadığımız dönemde bu iş daha da zorlaştı. Bütün baskılara rağmen ayakta durabilmek çok daha farklıdır. Başta Olgun Ergün olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve sendika üyelerine Allah kolaylık versin. En önemli hizmet bence okullara ve eğitime yapılan hizmettir. Bu günün çocukları ve gençleri geleceğin Türkiye’sidir. Geleceğin Türkiye’si onların elindedir. Sizler, Nazilli Belediyesi olarak okullara yaptığımız yardımların sadece görünen kısımlarını biliyor görüyorsunuz. Sizin de söylediğiniz gibi tüm yaptıklarımıza rağmen bazen hoş olmayan durumlarla karşılaşılıyor. Ancak her ne olursa olsun Nazilli Belediyesi olarak okullara desteğimizi ve yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA