Kaymakam İsmail Çiçek Açıklaması

Mustafa Sonar - Birecik Barajı'nın yapımı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan ve doğal güzellikleriyle sahil kentlerini andıran Halfeti'de konaklama sorunu, yöresel mimariye uygun butik otellerle aşılması planlanıyor.

Doğal güzelliği ve mikroklima iklim özellikleri nedeniyle ''Güneydoğu'nun saklı cenneti'' olarak da adlandırılan ilçe, turizmden daha fazla pay almak istiyor.

Her yıl yerli ve yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği ilçede, baraj suyu altında kalan yerleşim alanında Kaymakamlık ve Belediye'ye ait yalnızca 30 yatak kapasiteli iki konaklama tesisi bulunuyor.

Kaymakamlık, genellikle günübirlik turlarla bölgeyi ziyarete gelen turistlerin ilçede daha fazla kalabilmesi ve ekonomik yaşamı canlandırmak için geleneksel mimariyle şekillendirilmiş eski evlerin onarımının yanı sıra aynı bölgeye kurulacak ''bungalov ev''lerle konaklama sorununa çözüm bulmayı amaçlıyor.

-''Büyük şehirlerden sıkılan Halfeti'ye...''

Kaymakam İsmail Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halfeti'de doğal mimari, tabiat ve iklim şartlarına uygun butik oteller yaparak ilçenin turizmdeki tek problemini çözmeyi planladıklarını belirtti.

Turizm sezonunun başlamasıyla ilçeye ziyaretçilerin gelmeye başladığını aktaran Çiçek, yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerin özellikle tekne turlarına rağbet ettiğini söyledi.

Amaçlarının bu yıl Halfeti'deki konaklama problemini önemli ölçüde çözmek olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

''Geçen seneden beri takip ettiğimiz projeler var. Gerek GAP Bölge Kalkınma İdaresi gerekse Karacadağ Kalkınma Ajansı destekli projelerimizle bu problemi büyük ölçüde çözeceğiz. Kaymakamlığımızın bünyesinde kurulan proje ekibinin yaptığı önemli çalışmalar var. Halfeti'de doğal mimari, tabiat ve iklim şartlarına uygun butik otelleri yaparak ilçenin tek problemi olan konaklama sorununu çözmüş olacağız.''

-''Tüm Türkiye görmeli''

Halfeti denildiğinde akla Mardin ve Şanlıurfa'nın dar sokakları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin taş mimarisi, Antalya ve Muğla'nın denizi ile tüm spor dallarını yapabilecek Fırat Nehri'nin geldiğini ifade eden İsmail Çiçek, bölgenin doğal güzelliklerini tüm Türkiye'nin görmesi gerektiğini dile getirdi.

''Fırat Nehri, Halfeti'ye hayat vermeye devam ediyor'' diyen Kaymakam Çiçek, bu yıl piknik alanları ve eski yerleşim merkezinde yeni düzenlemeler yaptıklarını belirterek, ''Büyük şehrin monoton hayatından sıkılmış, ses ve çevre kirliliğinden bunalmış insanlar için harika bir yer burası. O nedenle herkesi Halfeti'ye davet ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA