Kagider Yöneticileri Erzurum'da Girişimci Adayı Kadınlar ve Gençlerle Buluştu

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) yöneticileri Erzurum’da Erzurumlu girişimci adayı kadınlar ve Atatürk Üniversite öğrencileriyle buluştu.

Kagider Yöneticileri Erzurum'da Girişimci Adayı Kadınlar ve Gençlerle Buluştu
KAGİDER’in kadınlardaki girişimcilik ruhunu artırmak için yürüttüğü proje kapsamında Atatürk Üniversitesi Mavi Salon’da organize edilen panele AK Parti Milletvekili Mihrimah Belma Satır , Ebru Baybara, Vakur Alemdar ve Münteha Adalı konuşmacı olarak katıldı.

Paneli Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve ERVAK Başkanı Erdal Güzel ve kadın komisyonu üyeleri de izledi.

Panel yöneticisi Münteha Adalı burada yaptığı konuşmada, “Kadın Girişimler Derneğini 2002 de kurduk. Amacımız Türkiye de kadın girişimciliğini geliştirmek ve bu alanda karşılaşılan zorlukların önüne geçebilmektir’’ dedi.

Gençlerden uzak bir sivil toplum örgütü düşünülemez diyen Adalı; ‘’Kadının sosyal yaşamdaki konumunu kuvvetlendirmek amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımızda geleceğin birer girişimci adayı olan gençlerimizin rolü çok önemli’’ dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Anayasa Komisyonu Üyesi Mihrimah Belma Satır ise, 10 yıl önce KAGİDER’in ilk kurulduğu aylarda Erzurum da bir panel daha düzenlemiş olduklarını ve geçen süre içinde artış gösteren kadın girişimcilerin sayısından ötürü mutluluk yaşadığını söyledi.

Cinsiyet ayrımı yapmaksızın gençlerle kadın sorunlarının tartışılmasına dikkat çeken Satır, kadınlara; ‘’kısmi ya da tam zamanlı çalışı, hayatın içerisinde olun. Diplomalar girişimci olabilmek için yeterli olmuyor’’ dedi.

Kaynak: İHA