Büyükşehir Belediyesi: ''Patlama Meydana Gelen İşletme, Ruhsatsız Olduğu İçin Üç Defa Mühürlendi''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye'de patlama meydana gelen oksijen tüpü dolum tesisinin ruhsatsız olduğunu ve bu yüzden üç kez kapatıldığını, firmanın men kararına rağmen mühürleri bozarak faaliyetine devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, patlama meydana gelen işyerinin ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi nedeniyle Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2009, 29 Eylül 2009 ve 11 Haziran 2010 tarihlerinde üç defa mühürlenerek faaliyetten men edildiği belirtildi. Açıklamada, firmanın men kararına rağmen mühürleri bozarak faaliyetine devam ettiği kaydedildi.

Söz konusu işyerin mühürleri sökerek faaliyetine devam ettiği ve bunun üzerine yasal işlem başlatıldığının belirtildiği açıklamada, işyeri hakkında "mühür bozma ve mühürleme tutanağı" ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, ilk belirlemeler ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın, işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi sonucu 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpması sonucu meydana geldiğinin tahmin edildiği, ilgili cumhuriyet savcısı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin soruşturma ve incelemelerinin devam ettiği belirtildi .
Kaynak: İHA