''Yunus'tan Tapduk'a İnsan Yüzleri''

''Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'' etkinlikleri kapsamında Valilik, Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğiyle ''Yunus'tan Tapduk'a İnsan Yüzleri'' sloganıyla düzenlenen fotoğraf yarışması ve fotosafaride dereceye giren eserler belirlendi.

Valilik internet sitesinden yapılan duyuruya göre, bu yıl 2-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ''Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'' öncesi 21-22 Nisan'da fotosafari gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, EFSAD Başkanı Birol Kayrak, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Fotoğrafçılık Kulübü Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Çetin, Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Erdem Çetintaş, AÜ Araştırma Görevlisi Gülbin Özdamar Akarçay, İnönü Kaymakamı ve Yunus Emre Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Müdürü Memiş İnan'dan oluşan jüri üyeleri, yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirildi.

Bunun sonucunda, Bilgin Gültekin'in fotoğrafı birinci, Alper Elitok'un fotoğrafı ikinci ve Mustafa Gezer'in fotoğrafı da üçüncü seçildi. Dereceye giren fotoğraflarla birlikte 30 fotoğraf sergilenmeye değer görüldü.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 2 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'da düzenlenecek törende dereceye girenlere ödülleri verilecek, sergilenmeye değer görülen fotoğraflar izlenime sunulacak .
Kaynak: AA