Kocaeli'de Lise Öğrencileri, İlik Bankası Kurulması İçin Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

Kocaeli'de lise öğrencileri ilik bankası kurulması için kar bağışı kampanyası başlattı.

Belsa Plaza önünde Kızılay Kocaeli Şubesi'nce kurulan çadırda toplanan öğrenciler, kan bağışında bulundu.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Bölümü Alan Şefi Levent Elcen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Koç Vakfı'nın düzenlediği ''Teoriye Dayalı İşbirliği Yarışması'' için 4 öğrencisiyle ilik bağışı kampanyası düzenlemeyi istediklerini söyledi.

Kocaeli'de ilik bankası bulunmaması dolayısıyla bağışta bulunamayacaklarını öğrendiklerini ifade eden Elcen, düzenledikleri kan bağışı kampanyasıyla ilik bankası ihtiyacına dikkat çekmeyi planladıklarını kaydetti.

Elcen, şöyle konuştu:

''İlik bağışı yapılması için yola çıktık fakat bunu yapmanın zor olduğunu öğrendik. İlik bankası Türkiye'de sadece 3 ilde bulunuyor. Bunların bize en yakın olanı İstanbul'da, buradan doktorların gelmesini sağlayarak ilik bağışı yapmak istedik fakat o da olmadı. Başladığımız kan bağışı kampanyasını, Kocaeli'ye ilik bankası kurdurana kadar aralıklarla sürdürmek istiyoruz.''

Kampanya kapsamında İzmit Belediyesi ve Kızılay Kocaeli Şubesi ile irtibata geçtiklerini anlatan Elcen, şunları söyledi:

''Kızılay kan bağışı kampanyasında en çok bağışı 2 bin 12 ünite kan ile Gaziantep'te gerçekleştirmiş. Biz de bu rakamı geçmek istiyoruz. Yetkililerden destek bekliyoruz ki Kocaeli'de ilik bankasını açtırabilelim. Kocaeli Üniversitesi'yle de irtibata geçtik, rektörümüz kan bağışı kampanyamıza destek vereceğini söyledi.

Herkesin desteğini bekliyoruz. Öğrencilerimiz iyi bir iş yapıyor, bizler onların bu sosyal sorumluluk duygularını geliştirmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.''

Elcen, kan bağışı kampanyasının bugün ve yarın Belsa Plaza önünde, 26 Nisan'da ise Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde devam edeceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: AA