Tokat'ta Engellilere Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Tokat'ta, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 36 adet tekerlekli sandalye düzenlenen törenle dağıtıldı.

Engelsizler Parkı'nda düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, iki bayram yaşadıklarını belirterek, ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı stadyumda icra ettik.

İkinci bayramımız ise belediyemizin engelsiz yaşam parkında organize ettiği engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaların bir parçası olan bu bayramı birlikte yaşıyoruz. Tüm bayramlarımızın kutlu olmasını diliyorum. Geçen yıl Milli Piyango tarafından 40 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Bu yıl da taleplerimizi kırmayarak 36 adet tekerlekli sandalye daha gönderen Milli Piyango İdaresi Genel Müdürümüz Recep Biçer'e teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ise hükümetin yaptığı düzenlemelerle engellilerin önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi.

Engelliler için düzenlenen ''Koruyucu İş yeri Projesi'' ile engellilerin hem ekonomiye hem de kendi bütçelerine katkıda bulunacaklarını ifade eden Aslan, ''Engelliler için veri tabanı oluşturulacak. Tokat'ın hangi köşesinde kim engelli bunlar oluşturulacak. Herhangi bir sorunları olduğunda bu veri tabanı sayesinde sorunlarına çözüm bulunacak'' diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 36 vatandaşa tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Tekerlekli sandalye dağıtım törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA