Temsili Meclis Başkanı: İşlerini Lütfen Kavga İle Değil Konuşarak Halledin

Temsili Meclis Başkanı Derya İlayda Doruk, milletvekillerine seslenerek, “Lütfen kavga ile değil konuşarak işlerinizi halledin.” dedi.

TBMM Başkanı Meclis Çiçek, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı sebebiyle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Milli Eğitim Müdürlüğü İl Kutlama Komitesi, öğretmen ve öğrencilerle makamına oturan Derya İlayda Doruk ve Muammer Alhan Babat’ı kabul etti.Başkan Çiçek, çocuklara neden Meclis Başkanlığı'nı istediklerini sordu. Çocuklar da bu koltuğu çok istediklerini, hayallerinde olduğunu ifade ettiler. Derya İlayda Doruk adlı öğrenci, Meclis Başkanı seçilebilmek için 4 farklı aşamadan geçtiğini söyledi.

Suriye ve Ermeni sorunu başta olmak üzere birçok konuda sorular yöneltildiğini anlatan Doruk, kendilerini çok zorladıklarını ifade etti.

Muammer Alhan Babat ise Gaziantep milletvekiline Meclis başkanı olma isteğini ilettiğini ve bu hayalinin gerçekleştiğini belirtti.

Daha sonra Meclis Başkanı Çiçek, çocukların birbirlerine soru sormalarını istedi. Değişik konularda yeni Meclis başkanları birbirlerine soru sorup cevapladı. Gazetecilerin 4+4+4 eğitim modeline ilişkin bir soruya Derya İlayda Doruk, Meclis'te kabul edilen 4+4+4 eğitim modelinin fiziki şartlardan dolayı ülke ekonomisine büyük yük getireceğini belirterek, uygulamanın doğru olmadığını söyledi.

Devreye giren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise öğrencinin aslında 4+4+4 eğitim modeline karşı olmadığını ifade etti.

Dinçer’in “Fiziksel sıkıntıları giderdiğimizde sizi ikna edebilir miyiz?” çağrısına da Doruk, bu defa müfredatla ilgili endişelerini dile getirdi. Muammer Alhan Babat ise eğitimle ilgili atılan adımları desteklediğini vurguladı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, çocukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Doğruların her zaman göründüğü gibi olmayacağını, arka planının da olabileceğine dikkat çeken Çiçek, düşünerek karar vermelerini istedi. Temsili Meclis Başkanı Derya İlayda Doruk, milletvekillerine kavga etmemeleri konusunda çağrıda bulundu. “Vekillere sesleniyorum sizi izliyoruz. Hatta sadece biz değil kendi çocuklarınız da izliyor.” diyen Doruk, “Lütfen kavga ile değil konuşarak işlerinizi halledin. Düşünün kendi çocuğunuzu, annenizi sizi izlediğini, onların ne düşündüğünü düşünün. Lütfen kavga etmeyin.” dedi.

Bu çağrı üzerine Meclis Başkanı Çiçek de bu çağrının çok samimi ve önemli olduğunu belirterek, dikkate alınmasını istedi .