Prof. Yediyıldız: Kardeşliğin Devamı İçin Her Birimiz Dinimizi Bilmeliyiz

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Yediyıldız, müminlerin ancak kardeş olduğunu ifade ederek, "Kardeşliğin ihlal edilmemesi gerekir.

Kardeşliğin devamı, sağlam temellere oturması için her birimiz dinimizi öğrenmeli ve bilmeliyiz." dedi.

Sinop Boyabat Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin son halkası olarak Nehir Düğün Salonu'nda gerçekleşen konferansa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Yediyıldız konuşmacı olarak katıldı.

'Nasıl gerçek kardeş olunur?' sorusu üzerinde duran Prof. Yediyıldız, "'Sizden biriniz kendisi için istediğini kardeşi için istemedikçe gerçek mümin olamaz' hadisinin rehberliğinde hareket etmeliyiz." dedi.

Prof. Yediyıldız, sözlerinin devamında sık ziyarette bulunmak, başa gelen bela ve musibetlere sabretmek gerektiğini ifade etti.

Eskilerin bu konuda daha hassas olduğunu ancak yeni yetişen neslin biraz daha ferdiyetçi olduğunu anlatan Prof. Yediyıldız, şöyle dedi:"Hastaları ziyaret etmeli, yakınları vefat edenlerin cenazesine katılmalıyız, aramayan aranmaz, sevmeyen sevilmez düsturunca insanları arayıp sormalıyız. İnsanları minnet altına sokmaktan, kişi ve toplumları çekiştirmekten, alay etmekten ve küçük düşürmekten uzak durmalı, olabilir ki onlar bizden daha hayırlı bir topluluktur." Program sonunda Kaymakam Ünal Çakıcı ve Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, konuşmacı Prof. Dr. Asım Yediyıldız'a birer çiçek takdim etti.