Lieberman'ın Bakü Temasları

Azerbaycan’a resmi temaslarda bulunmak için gelen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüştü.

Bakü’ye iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 20.ci yıldönümü münasebetiyle gelen Lieberman, basına yaptığı açıklamada; Azerbaycan ile İsrail arasında karşılıklı işbirliğine dayalı iyi ilişkilerin olduğunu vurguladı. Konuk Bakan, ülkesinin Azerbaycan ile en üst düzeyde siyasi ve ekonomik ilişkilerinin bulunduğunu ve bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 4 milyar dolar civarında olduğunu belirten Lieberman, ülkesinin, bölgesinin en önemli ülkelerden biri olan Azerbaycan ile iyi ilişkilerin geliştirilmesine, büyük önem verdiğini bildirdi. Avigdor Lieberman ABD’ de yayınlanan “Foreing Policy” dergisinde çıkan ve Azerbaycan’ın İsrail’e kendi topraklarında askeri üs tahsis ettiğine ilişkin iddia ile ilgili soruyu da cevaplandırdı. Lieberman haberin tamamen asılsız olduğunu vurguladı. Derginin iddiasını ‘’fantezi’’ olarak değerlendiren Lieberman, konunun gündeme gelmesinden hemen sonra, hem Azerbaycan hem de İsrail tarafından yalanlandığını hatırlattı.

‘’AZERBAYCAN’DA ANTİSEMİTİZM YOKTUR’’

Bakü ziyareti sırasında Yahudi cemaatiyle de görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Azerbaycan’da tarihin hiçbir döneminde antisemitizmin olmadığını söyledi.

Dağ Yahudilerinin yüzyıllardır Azerbaycan’daki , Kırmızı kasabada yaşadığına dikkat çeken Lieberman’’Azerbaycan ile ilişkilerimizin temelinde tarihi geçmişimiz duruyor. Yüzyıllardır Kırmızı kasabada Dağ Yahudileri yaşıyor. Bu da Azerbaycan’da antisemitizmin hiçbir zaman olmadığının ispatıdır.’’ dedi.