Genelkurmay Başkanı Özel: Bilgileri Savcılığı Da Verdik

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "Elimizdeki her şeyi savcılara gönderiyoruz." dedi.

Genelkurmay Başkanı Özel: Bilgileri Savcılığı Da Verdik
Özel, yargının gizlilik kararı aldığını ama kimsenin bunlara riayet etmediğini savundu.23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP'nin de Meclise gelip düşüncelerini açıklamasının hoş olacağını söyledi.

Resepsiyona askerlerin katılmasının sorulması üzerine Gül, "Devletin bütün birimlerinin katıldığı yerde, silahlı kuvvetlerimiz de devletin en önemli birimlerinden, organlarından. Dolayısıyla silahlı kuvvetlerimizin böyle milli günlerde olması çok önemli anlam ifade edebilir. O bakımdan çok memnuniyet verici, bütün milletimize, herkese de çok gurur ve onur vericidir. O bakımdan büyük memnuniyet duyulmuştur herhalde." diye konuştu.

Barzani'nin terör örgütü PKK'nın silah bırakmasına yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Gül, "Doğru. Onlar da görüyorlar ki artık silahlı mücadele bu çağın ve bu dönemin mücadele şekli değildir. Söyleyecek sözü varsa işte gelir, sözünü söyler." karşılığını verdi.Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de Uludere'de yaşanan olayla ilgili olarak "Elimizdeki her şeyi savcılara gönderiyoruz." dedi.

Komisyonun bilgi gelmediğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Özel, "İstediği bilgileri Diyarbakır Özel Yetkili Savcılığının yetkisi çerçevesinde verdik onlara. Bilgileri savcılığa da verdik. Savcılığın uygun göreceği şekilde olanları da verdik Komisyona. Yargı gizlilik kararı almış ama kimse bunlara riayet etmiyor." diye konuştu.

Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmamalarının sorulması üzerine Özel, "Yönetmeliğe göre Anıtkabir'e kimlerin gideceği belli." karşılığını verdi. Terörle mücadelede sadece profesyonel askerliğinin yeterli olmayacağını dile getiren Özel, şöyle devam etti: "Karma olması lazım, hem zorunlu askerlik hem profesyonel askerlik. Bunun bir de maliyeti var. Maliye Bakanı'na bir sorun bakalım."Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, resepsiyona yalnız katılan Cumhurbaşkanı Gül'ü kapıda karşıladı. Gül, salonu dolaşarak resepsiyona katılanlarla ayaküstü sohbet etti. Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir süre sohbet etti .