Dikenli Mezrası Köy Olmak İstiyor

Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi Alişar Köyü Dikenli Mezrası halkı, devletin hizmetlerinden faydalanmak için köy olmak istediklerini söylediler.

Mezra sakinleri adına açıklama yapan Adem Tekelek, mezranın birçok sıkıntısının olduğunu, bu sıkıntıların çözülmesi için mezranın köy olması gerektiğine dikkat çekti.

En büyük sorunlarının yol olduğunu dile getiren Tekelek, yolun medeniyet olduğunu hatırlatarak, bu medeniyetten faydalanmak istediklerini ifade etti.

''Köyümüze gelen hizmet bizim mezramıza gelmiyor'' diyen Tekelek, şöyle konuştu:

''Biz hizmet alamadığımız her ortamda dile getirdik. Bunun için dosya hazırlayıp ayrı bir köy olmak istediğimiz de söyledik. Mezramızda bu konuda imza topladık ve ayrı bir köy olmak istediğimizi belirttik. Biz tam hizmet almak için 10 yıldan bu yana mücadele ediyoruz. 10 yıldır köy olmak için çalışma yapıyoruz ama bizim bu çabamız birileri tarafından engelleniyor.''

73 yaşındaki Mehmet Karaman da mezrada yaşamın çok zor olduğunu belirterek, yolları ve sularının olmadığını, hayvancılıkla geçimlerini sağladıkları için hayvanlarının yiyeceği kalmadığı zaman metrelerce karın üzerinde yürüyerek saman ve ot getirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA