Cumhurbaşkanı Gül: BDP'nin ABD Ziyareti İllegal Bir Faaliyet Gibi Görülmemeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticilerinin Amerika ziyaretiyle ilgili olarak, bunun çok ayrıcalıklı bir olay ve illegal bir faaliyet gibi görülmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek'in ev sahipliğinde, TBMM'nin açılışının 92. yıldönümü sebebiyle 23 Nisan resepsiyonu verildi.

Tören salonundaki resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile yargı mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

23 Nisan resepsiyonu, eşli olması sebebiyle bir ilk özelliği de taşıyor.Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, BDP yetkililerinin sorunu uluslararası platforma taşımaya çalıştıklarına yönelik bir soruya öyle görülmemesi gerektiğini ifade etti.

"Biliyorsunuz bütün partiler zaman zaman Avrupa'da, ABD'de kendilerini daha iyi anlatmak için gayret sarf ederler." diyen Gül, şöyle devam etti: "Bunu çok ayrıcalıklı bir olay gibi görmemeniz gerekir. Bütün partilerin, hepsinin vaktiyle ben de milletvekiliyken defalarca gitmişimdir. Dünya kamuoyu da artık Türkiye'yi çok iyi takip ediyor. Bu açıdan böyle görmek gerekir. Orada nitekim büyükelçimiz de ağırlayacak, büyükelçiliğimize uğrayacaklar. Dolayısıyla bunları illegal bir faaliyet gibi görmemek gerekir." "Yıllar sonra bir tabu da yıkılmış oldu, eşli davet gerçekleşti, Emine Hanım da 10 yıl sonra..." diyen gazeteciye Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "O olayın kendisi ne anlatıyorsa onu yazın, ben yorum yapmam, ben ev sahibiyim." karşılığını verdi. Olayın kendisinin ne anlattığının sorulması üzerine ise Çiçek, "Ben bilmem, ben ev sahibiyim. Ben geleneklere uygun olarak herkesi davet ettim. Gelen de sağ olsun, gelmeyenler de sağ olsun. Bugün bayram günüdür. Ben herkese müteşekkirim. Güzel bir bayram. Milli egemenlik, birlik, beraberlik, bu savaş böyle kazanılmış, onun ruhuna uygun da bir resepsiyon. Ben öyle anlarım." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan da resepsiyona eşi Emine Erdoğan ile geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ilk defa eşiyle resepsiyona gelmesinin sorulması üzerine "Daha önce farklı şartlar olduğu için uygun değildi ama şimdi uygun şartlar oluştuğu için birlikte geldik." dedi.

Diğer resepsiyonlara göre farklı bir heyecan olup olmadığının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Onun değerlendirmesini, tespitini siz yapacaksınız. Sizler dışarıdan daha iyi görürsünüz. Biz içeride olduğumuz için tam göremeyiz." ifadelerini kullandı.Askerlerin de uzun zamandır ilk defa resepsiyona gelmelerinin hatırlatılması üzerine de Erdoğan, "Buradalar değil mi? Güzel." karşılığını verdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun resepsiyona katılmamasının sorulması üzerine Erdoğan, konunun Kılıçdaroğlu'na sorulmasını istedi. Erdoğan, resepsiyondan ayrılmadan Cumhurbaşkanı Gül ve TBMM Başkanı Çiçek ile kısa süre sohbet etti. Sohbetin ardından Çiçek ve Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ü birlikte uğurladı. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, daha sonra resepsiyondan ayrıldı.