Çocuklar 23 Nisan'ı 'uçurtma Şenliği' İle Kutladı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenlerle kutlandı.

Çocuklar 23 Nisan'ı 'uçurtma Şenliği' İle Kutladı
Doğubayazıtlı öğrenciler, tarihi İshakpaşa Sarayı çevresinde yapılan Uçurtma Şenliği'nde gönüllerince eğlendi.Rıfkı Başkaya Caddesi üzerinde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar çerçevesinde öğrenciler temsili olarak Kaymakamlık, Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuklarına oturdu.Şehir Stadyumu'ndaki kutlamalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalara yaklaşık on bin kişi katıldı.

Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Vekili Ekrem Müftüoğlu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürü İshak Arslan, öğrencilere seslenerek, “Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Milli ve manevi değerlerden asla taviz vermeden, çok çalışmalı hem milletine hem de insanlığa faydalı bir insan olarak, tarihe ismi altın harflerle yazdıranların safında yer almalısınız.” diye konuştu.

İlköğretim ve lise öğrencilerinin şiir ve oyun gösterileri ile devam eden programda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen futbol, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törene Kaymakam Hüseyin Yılmaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş, Belediye Başkanı Vekili Ekrem Müftüoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Arslan, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ayrıca SODES projesi kapsamında tarihi İshakpaşa Sarayı çevresinde çocuklara yönelik Uçurtma Şenliği de yapıldı.