Adana’da 23 Nisan Coşku İle Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yıl dönümü Adana’da törenlerle kutlandı.

Adana’da 23 Nisan Coşku İle Kutlandı
5 Ocak Stadı’nda akşam saatlerinde düzenlenen törende Vali Hüseyin Avni Coş, beraberindeki 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekil Zihni Aldırmaz, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı. Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekildi. Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Türk milletinin tarih sahnesinden silinmesi için dünden bugüne çeşitli planlar yapıldığını hatırlattı. Selamet, “Büyük milletimizin bu planları nasıl bozduğunu ve bugün dünyanın en güçlü ülkeleri arasında yer aldığını, artık hepimiz, çok iyi biliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023’te gelişmiş 10 büyük ülke arasına girme yolundaki hedefine dikkat çeken Selamet, öğrencilere hitaben, “Sizler büyüyeceksiniz. Siz büyüdükçe milletimiz gelişecek, siz büyüdükçe umutlar yeşerecek, siz büyüdükçe dünya büyüyecek. Dünyada akan kanı, damlayan gözyaşlarını, sizler dindireceksiniz. Gerçekleştireceğiniz büyük hedefler, en az sizler kadar, diğer insanların da hayatlarını güzelleştirecek, onlara huzur getirecektir. Bu nedenle, her biriniz, bu vatanın en kıymetli varlıkları ve paha biçilemez değerlerisiniz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin okuduğu şiirlerle renklenen program geçit töreni ile devam etti. Merasimlerin sonunda yerli ve yabancı müzikler eşliğinde öğrencilerin sergilediği gösteriler ile şenlenen kutlamalara vatandaşların yanısıra TOKİ Şehit Ozan Onur İlgen Anadolu Lisesi’nin AB Projesi kapsamında Polonya, Letonya ve Fransa’dan Adana’ya gelen öğrenciler de 23 Nisan törenlerine büyük ilgi gösterdi .