Akhisar İmam Hatip Mezunları Dernek Kurdu

Akhisar’da kurulan İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (AKİMDER) törenle açıldı.

Akhisar İmam Hatip Mezunları Dernek Kurdu
Derneğin açılışında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, 28 Şubat sürecinde sekteye uğrayan İmam Hatip ve Meslek Liseleri’nin artık önünün açıldığını, çocukların dilediği okula gitme özgürlüğünü yaşamaya başlayacaklarını kaydetti.

AKİMDER’in açılışına AK Parti Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı da katıldı.

Başkanı Mahmut Binay, AKİMDER’in şimdilik 40 üyesi bulunduğu belirtti.

1982 yılında ilk mezunları veren Akhisar İmam Hatip Lisesi’nin, 30 yılda yaklaşık bin mezun verdiğini kaydetti.

Okulun 1986 mezunlarından olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Aydemir, “Bundan sonra ülkemizde isteyen istediği okula, istediği şehre gidebilecek ve istediği üniversiteyi de rahatlıkla seçerek, istediği eğitimi alarak, istediği mesleği yapmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşacak. Türkiye özgür bir ülke, artık dünyada ortadan kalktığı gibi derinlerden yönetilen bir ülke değil. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözü artık uygulamaya geçmiştir. Artık milletimiz kendi gönderdiği milletvekilleri ile yasaları çıkarmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Türkiye artık bundan sonra hiçbir şekilde geriye gitmeyecektir, İleri demokrasi diyoruz, ileri demokrasinin gereği neyse hamd olsun bundan sonra onu yapacağız. Türkiye’de artık devlet, derin devlet değil, baba devlet olarak, ana şefkati ile milletine hizmet etmenin, milletinin hizmetinde olmanın onurunu ve gururunu yaşayacaktır. İnanıyoruz ki çocuklarımıza iyi bir eğitim verirsek Türkiye hiçbir zaman sıkıntıya düşmez. Yani, nitelikli evlatlar yetiştirirsek, yetenekli iş gücü oluşturursak Türkiye ile kimse yarışamaz. Bunun çabası ve uğraşı içerisindeyiz. Bundan sonra eğitimin önündeki engelleri de kaldırıyoruz, yeter ki çocuklarımız okusun.” Kaymakam Kamil Köten ise, “İmam Hatip Liseleri bazılarının düşündükleri gibi tek kalıpta bir insan yetiştirmiyor. Yelpazenin her kesiminde çok renkli insanlar yetişiyor, sanat dünyasında çok renkli insanlar yetiştiriyor, siyaset dünyasında çok renkli insanlar yetiştiriyor” dedi.

Açılış töreninin ardından, Akhisar Din Görevlileri Devran Tasavvuf Müziği Grubu’nun ilahileri dinlendi .
Kaynak: İHA