Prof. Tuncer, Piyano Yarışması'nda Dereceye Giren Kurucu ve Turan'ı Kabul Etti

Hacettepe Üniversitesi'nin düzenlediği 1. Ulusal Piyano Yarışması'nda dereceye giren İlter Kurucu ve Evrim Turan'ı makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Murat Tuncer, "Sanatta yeterlilik kriterlerini yeniden düzenlememiz lazım.

Prof. Tuncer, Piyano Yarışması'nda Dereceye Giren Kurucu ve Turan'ı Kabul Etti
Mevcut durum bana biraz tuhaf geliyor. Bu şartlarda Beethoven gelse acaba Hacettepe'de Profesör olabilir mi?" dedi.

9-14 Nisan 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen ve ilklere sahne olan yarışmanın jürisi, İdil Biret'in de aralarında bulunduğu Verda Erman, Ayşegül Sarıca, Prof. Semra Kartal, Prof. Binnur Ekber, Özgür Aydın ve Muhiddin Dürrüoğlu gibi önemli isimlerden oluştu. Hacettepeli piyanistlerin ilk iki sıraya oturması ve bir de özel ödül almalarından duyduğu memnuniyeti Kurucu ve Turan'la paylaşan Prof. Tuncer, "Hacettepe adına çok güzel oldu. Ellerinize sağlık. Çok iyi bir konservatuvar hazırlıyoruz. Sizleri deakademisyen olarak bekleriz. Güzel sanatlar ve konservatuvar için yeni kriterler belirleme çalışması devam ediyor. Eğer sizin de önerileriniz olursa bizimle paylaşın Sizin için neler yapabiliriz? " diye konuştu.

23 piyanistin ter döktüğü yarışmanın finaline iki tur elemeyi geçen 5 kişi kaldı. 13-14 Nisan'da yapılan finallere Hacettepe Senfoni Orkestrası eşlik etti. TRT Avaz kanalı da performansları canlı olarak yayınlandı. Birinciliği kazanan Cem Babacan 4 bin, ikinci olan İlter Kurucu 3 bin ve üçüncülüğü alan Orçun Yıldıran'a da 2 bin lira ödül verildi.

Özel ödüle layık görülen piyaniste de bin lira ödendi. Kurucu ve Turan'a özel sipariş ettirdiği bazı hediyeler de veren Hacettepe Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Sanatta yeterlilik kriterlerini yeniden düzenlememiz lazım. Mevcut durum bana biraz tuhaf geliyor. Bu şartlarda Beethoven gelse acaba Hacettepe'de Profesör olabilir mi?" dedi.

"Sanat bir toplumun estetik değerlerini yükseltirken aynı zamanda yaratıcı ve sorgulayıcı bireylerin gelişmesine katkı sağlayan en önemli unsurlardan biridir" diyen Tuncer, "Üniversitemiz ülkemizi daha ileriye taşıyacak bilimsel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesi konularının yanı sıra sanatın evrensel ve çağdaş değerler içinde korunması, yaşatılması ve yayılması konularında destek verilmesini ilke olarak benimsemiş öncü kurumlardan biridir" diye konuştu.

Kaynak: İHA