Ortaca’da Katı Atık Toplama ve Bertarafı Tarifeleri Belirlendi

Ortaca Belediyesi Katı Atık Toplama, Atık Su, Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri’nde uygulanacak fiyat tarifesi Belediye Meclisi’nde karara bağlandı.

Ortaca’da Katı Atık Toplama ve Bertarafı Tarifeleri Belirlendi
Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “ 2872 Sayılı Çevre Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince belirlenen evsel katı atık ücretleri, belediyemiz meclisinde görüşülüp, karara bağlanmıştır.

Belirlenen evsel katı atık ücretleri 2012 yılı için önümüzdeki aylarda, vatandaşlara yansıtılacaktır. 27.10.2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Atık su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik’ gereğince Belediyeler, evsel katı atıkların toplanıp taşınması ve bertarafına kadar ne kadar harcama yapmışlarsa Vatandaşlardan tahsil etmek durumundadır. Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince, Belediyemizce, Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Evsel katı atık tarifelerinin Belirlenmesine yönelik kılavuz kitaplar dikkate alınarak, katı atık ve bertaraf için yapılan giderler hesaplanarak bulunan toplam sistem maliyetinden 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun 44’ncü maddesine göre alınan Çevre Temizlik Vergisi düşüldükten sonra bulunacak net maliyet bedeli, meskenlerde hane sayısına, hastane, otel vb. yerler yatak kapasitesine göre, market vb. yerlerde kullanım alanına göre, iş yerleri ve fabrikalar için çalışan sayısına göre, Bakanlıkça belirlenen katsayılar dikkate alınarak hesaplanmıştır. Buna göre hanelere aylık 3,50 TL, İşyerlerine aylık 10 TL ile 220 TL arasında değişen tarifeler uygulanacaktır” dedi.

Kaynak: İHA