Kursiyerler 'Salvador Dali' Resim Sergisini Gezdi

Yozgat’ın Aydıncık Halk Eğitim Merkezi'nde açılan resim kursuna katılan kursiyerlerden 10 kişilik grup, Ankara Cer Modern Kültür Merkezi'nde sergilenen ‘Salvador Dali’ resim sergisini gezdi.

Kursiyerler 'Salvador Dali' Resim Sergisini Gezdi
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş, ilçede kursiyerlere yönelik sosyal ve kültürel ağırlıklı geziler düzenlediklerini belirterek,"Merkezimizde açılan resim kursuna katılan kursiyerlerimizden 10 kişiyi Ankara’da sergilenen 'Salvador Dalı’ resim sergisine götürdük. Burada amacımız kursiyerlerimizin 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin, eserlerini inceleyerek bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır." dedi.

Sanatın bireyin kendi hislerinin ne olduğunu öğrenmesini sağladığını ifade eden Ateş, "İnsanları kötü duygulardan kurtararak onlara iyi, olması gereken duygular aşılarken ayrıca yaşadığı şehrin, sınıfın ve ulusun insanlarına bir kişilik ve yaşama bilinci aşılayarak birlik sağlar. İnsanların birbirlerine yaklaşmasına yardım eder. Sanat bizi sanatçı aracılığı ile konularında yarattığı tiplerle biraraya getirerek yaşamımızı daha da genişletir, yani yaşamı artırıcı bir işlevi vardır." diye konuştu.

Kursiyerler de böyle bir gezi düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti .