Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar İddialı Konuştu

Giresun’un Alucra ilçesinde nezaket ziyaretlerinde bulunduktan sonra Meslek Yüksek Okulu’unda öğrenciler ile söyleşi yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar iddialı konuştu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar İddialı Konuştu
Giresun Üniversitesi’ni yalnızca Karadeniz’in değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı haline geleceğini belirten Rektör Attar “Giresun halkına, işadamlarına, birlikte mesai yaptığım akademisyen, personel ve öğrencilerimize inanarak söylüyorum ki Giresun Üniversitesi yalnızca Karadeniz’in değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır. Bununla da kalmayarak Türkiye sınırları dışında isminden söz edilecektir” dedi.

“Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk gibi ilçelerimizde yöreye özgü bölümler açılmalı” diyen Attar “Dışardan gelecek öğrenciler için cazip hale getirilecek projeler geliştirilmeli ve geliştireceğiz. Giresun Üniversitesi’nden beklentilerin yüksek olduğunu biliyoruz bu beklentilere cevap vermek için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Kelkit Vadisi’ndeki ilçelerin terörün önlenmesi açısından önemli bir sentez olduğunu da belirten Rektör Attar “Kesinlikle Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerimiz unutulmuş olduklarını düşünmemelidir. Bu ilçelerimiz terörün önlenmesi, terörün geçiş bölgelerindeki yerleşim yerleri oluşturmaları açısından da ayrı bir önem arz etmektedir. Okullarımızda asla etnik ayrımcılığı fırsat verilmemelidir. Alucra’daki okulumuzda yaşanan istenmeyen bir olay sonucu bir öğrencimizin vefatı, diğerinin ise cezaevine gitmesi vahim ve üzücü bir olaydır .Bir daha asla yaşanmamasını temenni ediyoruz. Her öğrencimiz bizim evladımız, okulumuzun bulunduğu yöredeki halkımızın emanetidir. Halkımızın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra öğrencilerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyen Rektör Attar, talep üzerine güvenlik konusunda belediye ve kaymakamlığında katkılarıyla okul çevresinin, yol güzergahının aydınlatılmasıyla birlikte güvenlik kameraları konulacağını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA