Esad'a Destek Gösterisine Katılım 20 Kişiyi Bulmadı

Suriye'deki Esad yönetimine destek vermek amacıyla Brüksel'de düzenlenen gösteriye katılanların sayısı 20 kişiyi bulmadı.

Beşar Esad yanlılarının rejime olan desteklerini göstermek amacıyla Brüksel'se düzenledikleri gösteriye katılım yok denecek kadar az gerçekleşti. Aralarında Türklerin de olduğu yaklaşık 15 kişi, Beşar Esad'a sloganlar atarak destek verdi. Hollanda'da yaşadığını söyleyen Türk vatandaşı Necdet Ünal, katılımın düşük oluşunu hava muhalefetine bağlayarak şunları söyledi: "Brüksel, Avrupa'nın merkezi. Avrupa'nın ve Amerika'nın Ortadoğu'da oynamak istediği oyunlara dur demek için, mesaj vermek üzere burada toplanıyoruz. Suriye'de oynanan oyunlar aslında ülkemize de sıçrayabilir. Bunların örneğini Irak ve Afganistan'da da gördük. Oralarda gariban halkın bombalandığını gördük. Biz bunlara karşıyız."

Rejimle ilgili olumsuz düşüncelerinin olup olmadığı sorulduğunda ise Ünal, "Suriye'de demokrasinin olmadığını Suriye Cumhurbaşkanı Sayın Beşar Esad zaten deklare etmiştir ama demokrasi olgunluk, zaman, süreç ister. Bir anda 'gel, bütün gücünle şunu yap, et' diye bir şey olmaz. Biz elbette Suriye'de olan bazı olayları tasvip etmiyoruz ama yine de bu savaşla çözülecek bir durum değil. Türkiye Başbakanı bu durumu rahatlıkla çözebilirdi bizce ama maalesef pragmatik stratejiler uygulayarak bir taraf ötekinetercih edildi" dedi.

Öte yandan, yoldan geçen Esad muhalifleri ile göstericiler arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler yaşandı .
Kaynak: İHA