Yabancı Halk Oyunları Gruplarından, Vali Ayyıldız’a Ziyaret

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 100 kişilik yabancı halk oyunları grubu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

Yabancı Halk Oyunları Gruplarından, Vali Ayyıldız’a Ziyaret
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Çağdegirmeni beldesi Belediyesi Başkanı Satılmış Gebeş ve HASAD işbirliğiyle 100 kişilik yabancı halk oyunları grubu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyarette bulundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Macaristan, Bulgaristan ve Kıbrıs’tan 100 kişilik yabancı halk oyunları grubunun Çağdegirmeni beldesinde gösteri yapacakları belirtildi.

Ziyarette konuşma yapan Çağdegirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde değişik ülkelerden öğrenci gruplarını beldemize davet ettik. Yaklaşık 100 öğrenci grubunu, Macaristan, Bulgaristan, Kıbrıs’tan olmak üzere öğrenci ailelerinde misafir ediyoruz öğrencilerimizin. Geçen yıl bayağı memnun kalındı. Öğrenci aileleri de misafir ettiklerine memnun kaldı. Giden misafirlerimiz de memnun bir şekilde ülkelerine geri döndüler. Bu yılda talep vardı ailelerimizden beldemiz insanlarımızdan. Bu yıl daha arttırarak Kıbrıs’tan da öğrencilerimizi davet ettik. İnşallah bayramı anlamına yakışır bir şekilde kutlayıp bu yılda böyle bir etkinlik yapalım istedik” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, “Hem beldemize hem de Zonguldak’ımıza ve ülkemize hoş geldiniz. İnşallah bu geldiğiniz zaman zarfında güzelliklerle hem de eğlenerek bulunma fırsatınız olur. Buradan ayrılırken de bir hoş seda ile ayrılmış olursunuz. Ülkemizin kurucusu, önderimiz Atatürk bu 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız hepimize kutlu olsun. Bu etkinliğin tüm güzelliklerinden faydalanarak, Zonguldak’ımızın güzelliklerinden faydalanarak memnun ve mutlu bir şekilde inşallah ayrılırsınız. Sizleri tanımaktan da onur duydum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yabancı halk oyunları grupları Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’a çeşitli hediyeler verirken, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, yabancı halk oyunları gruplarını hediye takdiminde bulundu. Daha sonra Çatalağzı Belde Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde davet edilen yabancı halk oyunları grubu Gürcistan ve Kazakistan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, “Gürcistan ve Kazakistan buradalar. Onlarla beraber kutluyoruz. 7 mahallemize yaydık kutlamaları. 7 mahallemizde yaşlılarımız var. Gelemeyen, bayrama katılamayan insanlarımıza biz mahallelere giderek gösteriler yapacağız. Çocukları evlere dağıttık, bizim çocuklarımızla yabancı grupları kaynaştırdık. Hem Türk misafirperverliğini hem de Türk konuk severliğini yabancı gruplarımıza gösteriyoruz. Unutulmaz dostluklar burada oluşuyor. 23 Nisan’da büyük bir kutlama yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA