Bakan Şahin 'sevgi Çocukları'yla Fidan Dikti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adana'nın merkez ilçesi Karaisalı'da, Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklarla birlikte fidan dikti.

Bakan Şahin 'sevgi Çocukları'yla Fidan Dikti
Bir dizi ziyaret ve açılış kapsamında Adana'ya gelen Bakan Şahin, geçtiğimiz hafta Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara verdiği fidan dikme sözünü tuttu. Karaisalı'ya giderek çocuklarla birlikte fidan diken Bakan Şahin, "Şimdi iki tane fidan dikeceğiz, bu fidanlarla birlikte sizler de büyüyeceksiniz. Doktor olacaksınız, bakan olacaksınız, bu ülkeye faydalı evlatlar olacaksınız" dedi.

Şahin, çocuklarla birlikte 'Tohumlar fidana' türküsünü söyledi.

Bakan Şahin daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından inşası tamamlanan Karaisalı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada konuşan Bakan Şahin, rehabilitasyon merkezlerinin sayılarının arttırılmasının yanı sıra içeriklerinin de zenginleştirilerek güçlendirildiğini ifade etti.Bakan Şahin, açılışın ardından rehabilitasyon binasını gezdi.

"ENGELLİLERİN SEVİNCİNİ ARTTIRMAK ELİMİZDE"

Merkez ilçe Seyhan'da Adana Valiliği tarafından kurulan Rotary Yedipınar Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı'nın açılışını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelli engelsiz herkesin yaşam hakkının korunması gerektiğini söyledi.

Şahin, özellikle engelli annelerin yaşam seviyelerinin arttırılması için çalışmalar kaydettiklerini belirterek, "Engellilerin kaderini değiştirmek, engellilerin yaşam sevincini arttırmak hepimizin elinde" diye konuştu.

Açılış töreninin ardından, küçük çocuklar küçük bir skeç sunarken, zihinsel engelli çocuklardan oluşan Taekwon-do grubu, küçük bir gösteri sundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katıldığı törenin ardından, parkı gezen Bakan Şahin, çadırdı sıkma yiyerek, vatandaşlarla sohbet etti. Merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanı Aziz Öztürk'ü de makamında ziyaret eden Bakan Şahin, burada belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı .
Kaynak: İHA