Veliler ve Servis Şoförleri Kan Bağışına Destek Verdi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinin Mollabey İlköğretim Okulu öğrenci velileri ve servis şoförleri, kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Veliler ve Servis Şoförleri Kan Bağışına Destek Verdi
Kampanyada 51 ünite kan toplandı. Kızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda kan bağışı kampanyalarının devam ettiğini söyledi.

Mollabey İlköğretim Okulu'nda ilk defa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Yiğit, "Mollabey İlköğretim Okulu'nda 51 ünite kan bağışı toplandı. Velilerimiz ve servis şoförleri, kampanyaya büyük destek verdi. 6 Nisan Cuma günü Emniyet Müdürlüğümüzün kan bağışı kampanyası var. Burada da katılımın büyük olacağını düşünüyoruz." dedi.

Mollabey İlköğretim Okulu müdürü Bayram Aslankaya ise kampanya için öğrenciler aracılığı ile tüm velilere ulaştıklarını ifade ederek, "Broşürler dağıtarak kan bağışının önemini anlattık. Mollabey esnafından ve servis şoförlerinden destek istedik. Bize velilerimiz esnafımız, servis şoförlerimiz ve öğretmenlerimiz destek verdi." diye konuştu.

Kızılay Kan Bağış Merkezi görevlisi Dr. Mehmet Günaydın kanın üretilemeyen ve her zaman ihtiyaç olan tek ilaç olduğunu vurguladı. Günaydın, halkı bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti .