Aydın Şengül: Chp, Hukuki Süreçten Siyasi Rant Sağlama Gayreti İçinde

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP'nin, devam eden bir davayı etkilemek için çaba sarfettiğini savundu.

Aydın Şengül: Chp, Hukuki Süreçten Siyasi Rant Sağlama Gayreti İçinde
Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile alakalı sürmekte olan davanın, partizanca yargıyı baskı altına almaya doğru gittiğini ileri sürdü. Milletvekili Aydın Şengül, yazılı açıklamasında, güçler ayrılığı ilkesinin benimsendiği Türkiye'de işin yasal prosedüründe ilerlediğini ifade etti.

Bu sürecin sonucunda ‘yargı organı’nın bir karar vereceğine işaret eden Şengül, "Suçu olan gereken bedeli ödeyecek, suçu olmayan beraat edecek. Sanıkların kendisini savunacağı yer ise mahkeme. Suçluya da haklıya da sahip çıkacak olan mekanizma 'yargı organı'dır. Ancak ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ‘bana sahip çıkın’ gibi ifadelerle mağdur rolü oynayarak, işleyen hukuki süreçten siyasi rant sağlama gayretine girdi. Bakıyorsunuz, şehrin merkezlerinde büyük ‘Adalet istiyoruz’ yazılı, Aziz Kocaoğlu’nun fotoğrafının olduğu pankartlar var. Sen gerekenleri hâkim’e anlat. İzmirlileri şahsınla alakalı suçlara ortak etme gayretin neden? Böyle yapılarak hem ilerleyen dava süreci sulandırılıyor hem de ‘Yargı baskı altına alınıyor." dedi.

"ADALET İSTENECEK YERLER BÜYÜK AFİŞLERİN RESİMLİ YÜZEYLERİ DEĞİLDİR"

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun, adalet adı altında şov yaptığını öne süren Aydın Şengül, şöyle devam etti: "Adalet, şova yönelik eylem ve söylemlerle vatandaşın duyguları üzerinden istismar edilecek kavramlardan hiç değildir. Aziz Bey, büyükşehir belediye başkanı olarak bu büyük pankartlara ‘Adalet istiyoruz’ yazacağına yaptığı icraatları yazsın. İzmir halkıyla, yargı mekanizmasıyla alakalı olan davaları değil, İzmir’in insanıyla alakalı olan yatırımları paylaşsın. İzmirlinin, Aziz Bey’i hizmet noktasında beğenmediği aşikâr. Kendi de bunun farkında. Bu sebeple gittiği her yerde masumiyet kisvesi altında halkımızın ‘mağdura olan samimi duygularını’ istismar ediyor. Kendisine siyasi bir operasyon yapılıyormuş gibi izlenim veriyor. Ne hükümetten, ne de herhangi bir siyasi platformdan bu sürece ve kendisine yönelik olumsuz bir propaganda olmadığı halde bunu yapıyor."