Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Messo, Diyarbakır Valisi Toprak'ı Ziyaret Etti

Dünya Süryaniler Birliği Başkanı Johny Messo başkanlığındaki Süryani cemaati heyeti, Vali Mustafa Toprak'ı ziyaret etti.

Messo ile İsviçre Süryani Federasyonu Başkanı Melki Toprak, Avusturya Süryani Federasyonu Başkanı Musa Danho, Almanya Süryani Federasyonu Temsilcisi Şabo Aciz ve Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut Vali Toprak'ı makamında ziyaret ederek görüştü.

Diyarbakır'ın son yıllarda yapılan hummalı çalışmalar sonucunda modern bir kent hüviyetine büründüğünü kaydeden Toprak, tarihi surlar ve İçkale'deki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vali Toprak, ilde modern tarım tesisleriyle Avrupa'daki düzeyin yakalandığını da anlatarak şunları söyledi:

''Bir süre önce tarım uygulamalarını incelemek üzere Belçika ve Hollanda'ya gittim. Türkiye ve Hollanda'ya baktığımızda şehirleşme açısından farklılık olabilir fakat teknolojiyi yakalamışız. Hatta bu konuda biraz daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Çünkü burada daha iyi tesislerimiz var. Diyarbakır'da 300 bin metrekare alanda modern ve son teknoloji ürünü bir sera yapıldı. Hollanda'da bulunan süt inekçiliği tesislerinin aynısı Diyarbakır'da da kuruldu. Bu konuda son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdik. Katma değer üreten ve nitelikli üretime sahip tesislere sahip olmak lazım. Ürün işlenip satıldığı zaman para kazanılabilir. Dünyaya açılıp var olan teknolojiyi görmek lazım.''

Messo ise Diyarbakır'daki gelişmelerden çok etkilendiğini belirterek, Toprak'a teşekkür etti.

Ziyarette Vali Toprak, Messo'ya Diyarbakır'ı anlatan kitaplar, Messo ise kültürlerin sembolünün bulunduğu gümüş bir tabak hediye etti.
Kaynak: AA