Bakan Binali Yıldırım: Karanlık Olaylar Gün Yüzüne Çıkarılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 28 Şubat post modern darbesi ile ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında başlatılan ikinci operasyonla ilgili konuştu.

Bakan Binali Yıldırım: Karanlık Olaylar Gün Yüzüne Çıkarılıyor
Bakan Yıldırım, “Bugün Türkiye geçmişte yapılan hatalarla hesaplaşıyor, yüzleşiyor. Karanlık olaylar bu gün yüzüne çıkarılıyor.” dedi.

Kızılay Metro çalışmasının Söğütözü istasyon şantiyesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Binali Yıldırım, gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldırım, 28 Şubat soruşturması kapsamında yapılan ikinci operasyonla ilgili bir soruya, 'Bizim duruşumuz açık. Demokrasilerde hiç kimse keyfi iş yapamaz. Hiç kimsenin de yaptığı yanına kâr kalmaz. Muhakkak hesap vereceksiniz. Dolayısıyla hangi kurum olursa olsun kurumlar içersinde yetki ve sorumluluk alan insanlar kurallara riayet etmek zorunda. Kendi görev ve sorumluluk alanları dışında herhangi bir işle meşgul olmamaları lazım.” diye cevap verdi.

'FIRTINALARA DA HAZIR OLMAMIZ GEREKİR '

Bakan Binali Yıldırım, dün Türkiye 'yi etkisi altına alan fırtına ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kuğu fırtınası denilen bir fırtına yaşandığını ifade eden Bakan Yıldırım, “İstanbul 'da rüzgârın hızı 120 kilometreye kadar çıktı. Boğaz Köprüsü trafiğe kapatıldı. Sonra kontrollü olarak trafiğe açıldı. Çok şiddetli olması dolayısıyla hava seferlerinde de aksamalar oldu. Binaların çatıları uçtu, Konya Cihanbeyli 'de vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Biz fırtınaları hep Uzakdoğu ve ABD 'de haber olarak dinlerdik. Türkiye 'de de fırtınaların etkili olabileceğini gördük. Fırtınalara hazır olmamız gerektiğine aşina olduk. Gerek kamu olarak gerekse vatandaşlar olarak bu gibi rüzgârlara karşı dikkatli olmamız gerekmekte.”

'ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE 11 FİRMA TEKLİF VERECEK '

Bakan Yıldırım, üçüncü köprü ihalesi ile ilgili de sorulan soruya da yarın ihale tekliflerini almaya başladıklarını bildirdi. Yıldırım, “11 dosya alındığını biliyorum İnşallah, bunların tamamı teklif verir. Yarısı da teklif verse makbuldür.” ifadelerini kullandı.