'O'nu Beklerken' Oyunu Seriklileri Duygulandırdı

Antalya'ın Serik İlçesinde sahnelenen "O'nu beklerken" isimli tiyatro oyunu, seyircilere duygulu anlar yaşattı.

'O'nu Beklerken' Oyunu Seriklileri Duygulandırdı
Peygamber Efendimiz (sav) 1440. Doğum Yılı kutlamaları devam ediyor. Serik İlçesi'nde Özel Toros Kaynak Koleji’nin düzenlediği ve Fırat Kültür Merkezi Tiyatro ekibi tarafından oynanan oyun büyük ilgi gördü. Tiyatro oyununda cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi sahnesi izleyenleri derinden etkiledi. Beş farklı bölümden oluşan oyun Peygamber Efendimizin (s.a.v) doğumundan önce insanlığın düştüğü burhanı, sapkınlığı genel hatlarıyla işliyor. Oyun; İran'daki Mecusileri, Mısırdaki faiz çılgınlığını, insanların bir meta gibi alınıp satıldığı köle pazarını ve Mekke'deki putperest hayatı komedi ve dram unsurlarıyla harmanlayarak anlatıyor. Oyunun sonunda ise Peygamber Efendimiz'in doğumu son derece çarpıcı bir görsel anlatımla veriliyor. Bu tiyatronun bir şov olarak izlenmemesi gerektiğini söyleyen İlçe Müftüsü Mustafa Altun, “Bunlardan ders çıkartılmalı ve Efendimizin (s.a.v) kardeşlik duygusu dünyanın her yerinde dalga dalga yayılmalı ve sözde değil özde kardeşlik olmalı” dedi.

Özel Toros Kaynak Koleji Genel Müdürü Mithat Tayyar ise Efendimizin (s.a.v) yaşantısının örnek alınması gerektiğini ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul Çemberlitaş’tan gelen 13 kişilik Fırat Kültür Merkezi ekibi tarafından sahnelenen oyun salonu dolduran tiyatro severler tarafından büyük beğeni topladı. Ekibin performansını çok beğenen ve sahnelenen oyunu gözyaşları arasında izleyen vatandaşlar, oyuncuları uzun süre alkışladı. İki seans şeklinde gösterime sunulan tiyatro oyunu ilk olarak öğrenci ve velilerine yönelik sergilendi. İkinci seansında Serikli tiyatro severler için sahnelendi.Oyunu Serik Müftüsü Mustafa Altun, Pınar Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Mithat Tayyar, Özel Toros Kaynak Koleji Müdürü Ferhat Yıldırım ve çok sayıda vatandaş seyretti .