Ergenekon Sanığının Kitapları, Duruşmada Sorun Oldu

Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında, Veli Küçük'ün avukatı Zeynep Küçük'ün, sanık Hikmet Çiçek'ten alarak duruşmayı izleyen Aydınlık gazetesi muhabirine ilettiği içi kitap dolu poşet, savcı Pekgüzel'in isteği ile jandarma görevlileri tarafından incelendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının öğleden sonraki oturumunda da gizli tanık Dilovası, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in sorularına cevap verdi. Pekgüzel'in sorularını tamamlamasının ardından da sanıklar gizli tanığa bazı sorular yöneltti. Savcı Pekgüzel, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'den söz alarak sanık avukatlarından Zeynep Küçük'ün, önce sanıklardan Hikmet Çiçek ve Zekeriya Öztürk ile konuştuğunu söyledi.

Avukat Küçük'ün daha sonra da duruşmayı izleyen basın mensuplarından birisi ile konuştuğunu belirten Pekgüzel, Küçük'ün ne konuştuğunu açıklamasını istedi. Bunun üzerine söz alan Küçük, görüştüğü basın mensubunun Aydınlık Gazetesi Muhabiri Sezim Adalı olduğunu açıkladı.

Küçük, "Kimle görüştüğümü açıklamak zorunda değilim ama açıklayayım. Hikmet Çiçek cezaevinde okuduğu kitapları Sezim Hanım'a göndermişti. Bende kendisine bu kitapları ilettim." dedi.

Avukat Küçük ve sonrasında söz alan tutuklu sanık Hitmet Çiçek, kiminle görüşeceklerine savcılık makamının karar veremeyeceğini iddia etti. Bu arada, Özadalı tarafından duruşma salonundan alınarak basın odasına getirilen içi kitap dolu poşeti alan jandarma görevlileri, savcı Pekgüzel tarafından poşetin incelenmesinin istendiğini söyledi.

Duruşma salonuna götürülen poşet içinden çıkarılan kitaplar, görevli jandarma personelince tek tek incelendi. Daha sonra kitaplar tekrar poşet içine konularak Başkan Özese'nin talimatıyla Hikmet Çiçek'e iade edildi. Başkan Özese, sanık Çiçek'e kitapları cezaevi aracılığıyla göndermesini söyledi.

Bu sırada söz alan tutuklu sanık emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk de Gizli Tanık Dilovası'nın kendisiyle ilgili anlatımlarını şiddetle reddettiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Özese'de sanıklara Dilovası'nın beyanlarıyla ilgili daha sonra söz vereceğini belirtmesine rağmen Öztürk, Dilovası'nın beyanlarıyla ilgili konuşmasına devam etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Özese, jandarma görevlilerine talimat vererek sanık Öztürk'ü duruşma salondan çıkarttı .