''Denizli'de Yılda 100 Bin Kişi Spor Yapıyor''

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 8 yıl önce hazırlanan plan sayesinde, 2-3 yıl içinde Denizli'de yılda 100 bin kişinin spor yapacağını söyledi.

Adalet Parkı'ndaki kortlarda kadınlara verilecek ücretsiz tenis kursunun açılışına, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar ile Denizli Belediyespor Kulüp Başkanı Tanju Beştaş, Tenis Şube Başkanı Akın Çelik, Amatör Şube Başkanı Sait Özkan ve Belediyespor Yönetim Kurulu üyeleri ve kadınlar katıldı.

Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, tenisin genel olarak zenginlerin sporu olarak bilindiğini fakat, Denizli Belediyesi sayesinde bu anlayışın değişmeye başladığını söyledi.

Açılan kurslarla herkesin tenis öğrenme imkanına kavuştuğunu ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

''Bundan 2-3 yıl sonra 100 bin Denizlili'ye spor yaptırmak istiyoruz. Bütün parklar yüzlerce basketbol, voleybol sahaları, fitness aletleriyle donatılmış olacak. Aktepe'deki Bağırsak Deresi olarak bilenen yerde 700 dönümlük alana Denizli'nin en büyük, Ege'nin en güzel parkını yapıyoruz. Burayı spor yapılan mekanlarla donatacağız. Bunun hayalini de o gün kurduk. Yakında bitince hayal gerçek olacak. Sizler memnun oldukça, bizler yapmaya devam edeceğiz.''

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da tenis kortlarının ve kadınların kursa olan aşırı ilgisinin 8 yıldır gelinen noktayı özetlediğini söyledi.

Herkese spor yapma imkanı sunmayı hedeflediklerini dile getiren Zolan, ''8 yıl önce Denizli'de herkes spor yapsın, bu hizmet tüm vatandaşlarımıza sunulsun düşüncesiyle yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada Denizlimizin birçok mahallesinde basketbol ve voleybol sahaları var. Sizlerin kullanıma sunduk. İnşallah bu güzellikler devam edecek ve kadınlarımız sağlıklı ortamda spor yapıp tenis öğrenecek'' dedi.

Denizli Belediyespor Tenis Şubesi Başkanı Akın Çelik ise tenis kurslarının ilk olarak 3 yıl önce verilmeye başladığını, gelinen nokta ise 3 yıllık süreçte 4 bin 500 kişinin tenis oynamayı öğrendiğini ifade etti.

Ücretsiz Tenis kursuna kadınların yoğun ilgi gösterdiği için bu yıl 3. dönem tenis kursu düzenlendiği belirtildi .
Kaynak: AA