Çiftlikköy Belediye Başkanı Dağ'a, ''fahri Belediye Başkanı'' Ödülü

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'a, Bulgaristan'ın Kavarna kentinde düzenlenen Roman Bayramı'nda, Kavarna Romanları tarafından ''Fahri Belediye Başkanı'' ödülü verildi.

Çiftlikköy'ün iki kardeş şehrinden biri olan Bulgaristan'ın Kavarna kentinde düzenlenen Uluslararası Kavarna Roman Bayramı'nın onur konuğu olan Dağ, burada temaslarda bulundu.

Her yıl Dünya Romanlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılan Dağ'a, Kavarna Romanları tarafından, etnik toleransın geliştirilmesi ve kardeşlik ilişkilerinin sağlamlaştırılması nedeniyle ''Fahri Belediye Başkanı'' ödülü verildi.

Dağ, yaptığı açıklamada, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünya milletlerine eşit şekilde yaklaşılması gerektiğini belirterek, her iki kardeş belediyenin bundan sonra AB projeleri başta olmak üzere her alanda sürdürülebilir bir işbirliği sağlayacağını söyledi.

Kavarna Belediye Başkanı Tsonko Tsonev tarafından ağırlanan ve burada çeşitli temaslarda bulunan Dağ, ''Böyle bir ödüle layık görülmekten büyük onur duydum'' dedi.

Dağ, meslektaşı Tsonev ve heyetini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Çiftlikköy'de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını sözlerine ekledi .
Kaynak: AA