Şehit Fethibey İlköğretim Okulu, Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda Birinci Oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulu, Fatih Koleji bünyesinde yapılan Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda Türkiye birincisi oldu.

Şehit Fethibey İlköğretim Okulu, Sosyal Bilimler Olimpiyatları'nda Birinci Oldu
Okul ayrıca İngilizce takdim kategorisinde de altın madalya kazandı. Fatih Koleji tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nın 8'ncisi 900 ilköğretim okulunun katılımı ile yapıldı. 58 farklı şehirden gelen 407 projenin yarıştığı olimpiyatlarda Fethiye'den de Şehit Fethibey İlköğretim Okulu katıldı.

Finale kalan 151 proje arasına ismini yazdıran okulun 5'nci sınıf öğrencisi Rengin Bilge Kaçar, takdim kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 'Bir Muhacirin Mektubu' isimli projenin sunumu ile olimpiyatlarda birincilik elde eden Kaçar'a ödülünü Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış verdi. Şehit Fethibey İlköğretim Okulu öğrencilerinden Erdem Yörük ve Furkan Morkaya ise İngilizce takdim kategorisinde altın madalya almaya hak kazandı. Öğrenciler, Yörük kıyafetleri ile çıktıkları jüri önünde Fethiye'yi İngilizce olarak anlattı .