Sanatçılar 372 Yıl Sonra Evliya Çelebi Sergisi Açtı

Osmangazi Belediyesi önemli bir sanat faaliyetine daha ev sahipliği yapıyor.

Sanatçılar 372 Yıl Sonra Evliya Çelebi Sergisi Açtı
Ördekli Kültür Merkezi'nde bir hafta açık kalacak '372 yıl sonra Evliya Çelebi' sergisinde, Klasik Türk Sanatları Vakfı sanatçılarının 40 eserlik hat, minyatür, tezhip, kahtı ve naht konusunda birbirinden güzel eserler sergileniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihine, kültürüne, edebiyatına ve manevi değerlerine sahip çıkan ve bunu gelecek nesillere aktarma gayretinde bir belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını belirterek, "Klasik Türk Sanatları Vakfı ile birlikte düzenlediğimiz sergimizde Seyahatname'den alınan bölümleri klasik türk sanatları ile birleştirerek hafızalarımıza, gönüllerimize yeni ufuklar kazandıran eserlerden örnekler sunuluyor. 372 yıl sonra Evliya Çelebi'yi seyahate başladığı yerde, Bursa'da tekrar ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Evliya Çelebi, Bursalıları, 'Gönülleri sevgi doludur. Çünkü her biri bir veliden feyz almıştır' diye tarif ediyor. Seyyah-ı Alem Evliya Çelebi'yi rahmetle anıyor, sergide emeği geçen tüm gönül dostlarının güzel çalışmalarını görmeye Bursalıları davet ediyorum" dedi.

Klasik Türk Sanatları Vakfı Başkanı Ahmet Özel'de Evliya Çelebi ve Seyyahatnamesi'nin 400. yıldönümü münasebeti ile çeşitli faaliyetlerle tanıtıldığına dikkat çekerek, "372 yıl sonra Evliya Çelebi'yi seyahate başladığı yer olan Bursa'da sanatseverlerle buluşturmak bizleri son derece mutlu etti. Projeye destek veen hocalarımıza, sanatçılarımıza ve Osmangazi Belediyesi"ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Bursa'nın tasvir edildiği minyatürlerin ve özel hat çalışmalarının bulunduğu sergideki eserler bin lira ile 4 bin lira arasında fiyatlarla satışa sunuluyor. Sergide müzehhibe Zehra Altınşeker ile hattat Muhammet Necip Kerküki'nin hatlarını yazdığı Bursa eseri büyük ilgi görüyor .
Kaynak: İHA