Dilek Yarımadası'nda Bahar Güzelliği

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı, baharın gelmesiyle güzelliğine güzellik kattı.

Sadece ülkemizin değil flora zenginliği açısından dünyadaki önemli doğa alanlarından birisi olan ve 1966 yılında Milli Park olarak kabul edilen Dilek Yarımadası, hava şartlarının düzelmesi ve baharın kendisini göstermesiyle farklı güzellikleriyle vatandaşları adeta büyülüyor.Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, “Her yıl yerli-yabancı binlerce konuk, milli parkın akvaryum gibi denizine girmek için yaz günlerinde uzun kuyruklar oluşturarak, yer kapmak için uğraş vermektedir. Diğer aylarda ise Milli Parkın kendi doğal sakinlerinden başka kimseyi görmek biraz zordur. Dilek Yarımadası yılın 12 ayında da farklı güzelliklerle dolu harika bir doğa alanıdır.Ancak milli parkın en güzel zamanı doğanın canlandığı bahar aylarıdır. Doğa tüm güzellikleriyle milli parka gelen konuklara renklerin müthiş armonisini sergiler. Milli parkın en önemli özelliklerinden biri olan benzersiz bitki çeşitliliği, baharın gelmesiyle birlikte tüm güzelliğini ve canlılığını sergilemektedir. Hem Dilek Yarımadası hem de Büyük Menderes Deltası’nın barındırdığı farklı ve çeşitli fiziksel özellikler, bitki örtüsünün de kısa mesafeler içerisinde farklı ve çeşitli olmasına yol açmıştır. Bahar aylarında milli parka geldiğinizde, her köşede farklı renkte, farklı şekillerde doğanın harikalarını izleme fırsatını bulursunuz” dedi.

Parktaki doğal hayata da değinen Sürücü, “Milli parkın içine girildiğinde vahşi bir tabiatın hüküm sürdüğü hemen anlaşılır. Sürü halinde kalabalık ve gürültülü bir şekilde dolaşan vahşi doğanın kendini gösteren sakinlerini hemen fark edersiniz. Ormanın derinliklerinde, her ağacın üzerinde sizleri izleyen ve onları fark etmenizi bekleyen bir çift göz mutlaka bulursunuz. Tüm bu güzellikleri gördükten sonra, milli parkın sadece denize girilen ve piknik yapılan bir yer olmadığı tüm dostlara anlatılmalı ve bu doğa harikasına sahip çıkılmalı” diye konuştu.