Bağlar Belediyesi Fırıncılarla Toplantı Yaptı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Fırıncılar Odası, fırıncılara yönelik bir toplantı düzenledi.

Bağlar Belediyesi Fırıncılarla Toplantı Yaptı
Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Başkan Yardımcıları Osman Kaya, Fecri Tayfur, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Göngür, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Fırıncılar Odası İstişare Kurulu üyeleri, yönetim kurulu ve Bağlarlı fırıncılar katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yüksel Baran, fırınların temiz, düzenli ve ruhsata uygun bir şekilde üretim yapması gerektiğini söyledi.

Daha önce de fırıncılarla bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Baran, "Çevreden, fırıncılardan ve diğer meslek gruplarından şikayetler var. Özellikle Diyarbakır ve Bağlar açısından düşündüğümüzde daha ileri ve profesyonel çalışmamız lazım. Eskiden koşullarımız, imkanlarımız yoktu. Fakat giderek yaşam koşulları değişiyor ve halkın beklentileri de farklılaşıyor" dedi.

"HALKIN SAĞLIĞI BİRİNCİ ÖNCELİK"

Fırıncıların birbiriyle rekabet etmemesi gerektiğini ve halkın sağlığının birinci öncelik olması gerektiğini ifade eden Baran, "Rekabet koşullarını birbirinizin aleyhine kullanmadan, birbirimizi de zor duruma düşürmeden belirlenen tarifelere göre yapmalıyız. Belediye olarak temel önceliğimiz halkın sağlığıdır. Yoksa sadece biz yasal işlemlerimizi yapalım diye söylemiyoruz. Buna dönük olarak biz de kendi üstümüze düşeni yapacağız. Önemli konulardan biri olan hijyen ve temizlik konusuna dikkat etmenizirica ediyoruz" diye konuştu.

Baran, fırın önlerine odunları bırakıp kaldırımı işgal eden fırıncıların buna son vermesini de istedi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Göngür ise, yasal mevzuata uymayan fırıncılara müsamaha göstermeyeceklerini ve en ağır cezalarla cezalandırılacaklarını kaydetti.

Göngür, "Bağlar ilçemiz Diyarbakır'ın en büyük ilçesidir. Daha önceden 400 gram olan fiyat tarifesi vardı. Yeni bir yasal düzenleme bir mevzuat yürürlüğe girdi, ekmek ve ekmek çeşitleri 250 gram bazından alınacak. Şimdi sizin 400 gramda kalmanız mağduriyetiniz anlamına gelecektir" şeklinde konuştu.

Toplantıda altı çizilen konulardan biri de eksik gramaj ve sağlıksız ortamlarda işletilen fırınlara taviz verilmeyeceği oldu .
Kaynak: İHA