Yüz Yıldır Kayıp Olan Akrabalarını Arıyorlar

Muş´ta ikamet eden Dönmez ailesi, 1915 yılında kaybettikleri akrabalarını arıyor.

Yüz Yıldır Kayıp Olan Akrabalarını Arıyorlar
Ağrı´da oturan aile 1915'te Osmanlı-Rus savaşında birbirlerini kaybettiklerini, bulmak için çaba sarf ettiklerini ama bulamadıklarını söyledi.

Muş´ta ikamet eden Dönmez ailesi 1990'lı yıllarda Erivan radyosunda akrabalarının kendilerini anons ettiklerini komşularından öğrendiklerini anlatarak, tek hayallerinin kayıp olan akrabalarını bulmak olduğunu ifade etti.

Mehmet Dönmez, akrabalarını kaybetmelerini şöyle anlattı: "Dedemin adı Bekir, ninem Almast. Dedemin iki kardeşi varmış. Dedemin bize anlattığı aynı şudur: Osmanlı-Rus savaşından önce Ağrı ilinde ikamet ediyorlarmış. Dedemin kardeşleri Ahmet ve Mehmet, dedem Bekir ve ninem Almast´a küsüp Rusya'ya gitmişler. Bizler de Ağrı´dan Kars´a, Kars´tan da Muş´a gelmişiz. 1990'lı yıllarda Erivan radyosunda kaybolan ailemizin çocukları duyuru yapmışlar. Kaybolan akrabalarımızı arıyoruz diyerek, dedem Bekir ve ninem Almast´ın isimlerini vermişler. O esnada bizler dışarıdaydık, duymamışız. Komşularımız gelip bize söylediler. Akrabalarımızı bulmak için Ermenistan'a kadar gittik, ama bulamadık." Dönmez, tek hayallerinin kayıp olan akrabalarını bularak, yüz yıllık hasreti sona erdirmek olduğunu söyledi.