Sıcak Çermik Yeni Yüzüyle Sezona Girecek

Sivas'taki Sıcak Çermik Kaplıcaları, belediye tarafından başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucunda yenileniyor.

Sıcak Çermik Yeni Yüzüyle Sezona Girecek
Zengin kaplıca potansiyeliyle dikkati çeken Sivas'ta kaplıca turizminin daha da geliştirilmesi için Sivas Belediyesi, Kalın beldesindeki Sıcak Çermik Kaplıcası'nda düzenleme çalışmaları yaptı.Belediyeye ait oteller yeniden düzenlenerek modern bir hale getirildi.

Bölgede yapılacak çeşitli çalışmalarla da kaplıcanın yaz-kış halka hizmet sunan önemli termal turizm merkezlerinden biri haline getirilmesi hedefleniyor.Kaplıcada yeniden düzenlenen otel, tesisler ve havuzlarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, bölgede 5 yıldız standardına çok yakın 4 yıldızlı iki otel oluşturduklarını belirterek, ''Bu otellerin tamamı 64 odadan oluşuyor. Bunun 24 odası süittir. Toplam yatak kapasitesi bu standartlarda 180 yataktır. Bir de eski iki otelimiz var. Onları yine eski formatta belediyemiz yine oda karşılığı kiraya veriyor.'' dedi.

Tesislere profesyonel yöneticiler ve elemanları mülakat ve sınav yaparak aldıklarını anlatan Ürgüp, ''Otelcilikte kesinlikle referansları olan, tecrübesi olan arkadaşları çalıştırıyoruz. Sıcak Çermik Kaplıcaları'nın eski hali değişti. Sivasımıza, ülkemize hayırlı olsun. Hem Sivas, hem ülke açısından büyük katkı sağlayacak. İnşallah vatandaşların burada 365 gün tatil yapabilecekleri bir ortamı sağladığımızı düşünüyorum.'' diye konuştu.

KADIN VE ROMATİZMAL HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Kaplıcadaki suyun mineral açıdan çok zengin olduğunu vurgulayan Doğan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: ''Çok şifalı, çok faydalı bir sudur. Sıcak Çermik suyu mineral bakımından çok zengin bir sudur. Halk arasında kükürt oranının yüksek olduğu düşünülür aslında, sudaki rengin oluşmasının sebebi kükürt değildir. Buradaki mevcut su travertenlerin oluşmasını sağlayan yapıya sahiptir. Şunun bilinmesi gerekir ki buradaki mevcut su şifalı, faydalı bir sudur. Özellikle kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Çocuk sahibi olamayan kadınların buraya gelip tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olduğu görülmüştür. Romatizmal hastalıklara iyi gelmektedir. Ancak kalp ve nefes darlığı rahatsızlıkları olanların dikkatli olması gerekir böyle de ağır bir tarafı var. Kükürdün giderilmesi için çalışmalarda yaptık. Bu alanda içme suyu olarak dere suyu kullanıyorduk. 20 - 30 yıldan bu yana. İçme suyu arıtma sistemini de tamamladık. 17-18-19 Nisanda Maden Kenti Sivas toplantıları için MTA tarafından otelin tamamı kiralanmış durumda. Otelin resmi açılışını da o günlerde yaparak faaliyete sokmayı planlıyoruz. Yeni alanlarda İlave ek çalışmalarımızda var.'' Ek bina yapımı çalışmalarının sürdüğünü anlatan Ürgüp, ''Belediyemiz bünyesindeki Özbelsan şirketinin Kalın Belediyesi ile birlikte ortak bir devre mülk projesi var. Bundan sonra iki yatırımcının da şu anda faal hale geldiklerini biliyoruz. Yani bizim bu hareketimiz aslında ivme katmak içindir. Yani bizatihi belediye olarak sosyal içeriğin ötesinde çok ticaret düşünmüyoruz.'' ifadesini kullandı.

SU KAYNAKLARI AFYON İLE EŞDEĞERDE

Hedeflerinin bir Kozaklı, Afyon gibi bölgeyi termal merkez haline getirmek olduğunu bildiren Doğan Ürgüp, ''Suyu Kozaklı'dan daha bol, alanı Kozaklı'dan daha yeşil ve güzel bir alandır. Tabii Afyon artık bir marka oldu, ama Afyon da böyle başladı.

Buradaki su kaynakları Afyon ile eşdeğerdir. Yani rezerv olarak Afyon'dan daha az değil. Biraz zamana ihtiyacı var Sivas'ın.'' dedi.

Tüm vatandaşları Sıcak Çermik Kaplıcası'na davet eden Ürgüp, ''Fiyatlar gayet uygun, şartlar gayet güzel. Su son derece şifalı. Ve profesyonel bir ekiple karşı karşıya kalacaklar. İstedikleri zaman bizim misafirimiz olabilirler.'' diye konuştu.

Otelin ısıtma sistemini de suyun sıcaklığıyla yaptıklarını anlatan Ürgüp, ''Isınma sistemini kendi bünyesinde çözdük. Bu nedenle burada fazla bir enerji maliyetimiz yok. Allah'ın verdiği suyla aşağı yukarı her şeyi hallediyoruz. Burada konaklamak isteyen vatandaşlar, 16 Nisan itibariyle Sivas Belediyesi Kaplıca Tesisleri veya Sivas Belediyesi Çağrı merkezi 444 58 44 numaralı telefondan ulaşabilirler. Başta hemşehrilerimiz olmak üzere herkesi Sivas Sıcak Çermik'e bekliyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı .