Çine Çayı'ndaki Kirliliği Önleme Çalışmaları

Aydın Valiliği'nin Çine Çayı'nda kirliliği önlemek amacıyla çeşitli tedbirler aldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Aydın Valisi Kerem Al'ın talimatıyla Çine Çayı Havzası'nda yer alan tüm zeytinyağı işletmelerine yönelik olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü denetim ekiplerinin inceleme ve denetim yaptığı belirtildi.

Mevzuata uygun çalışmayan ve çevreyi kirleten işletmelere idari yaptırım kararının uygulandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, zeytinyağı tesislerinin çevresel etkilerinin analizi ve yeni kurulacak tesislerin ekolojik ve sosyoekonomik olarak planlanmasına yönelik araştırma niteliğinde bir proje hazırlamıştır. Zeytinyağı tesislerinden kaynaklanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan proje, çok yakında pilot bölgelerin oluşturulmasıyla hayata geçirilecektir. Zeytinyağı işletmeleri projede öngörülen hususlar kapsamında hareket ettiği takdirde sorunlar da kesin çözüme ulaşacaktır. Bölgede denetim ve incelemelerimiz devam etmekte olup havzadaki tüm zeytinyağı fabrikaları denetim altına alınmıştır. Ayrıca, Çine Çayı'nın su kalitesinde herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir.' '
Kaynak: AA