Tbmm Başkanı Çiçek, 28 Şubat Gözaltılarını Değerlendirdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "28 Şubat" soruşturmasıyla ilgili olarak, "Tüm bu soruşturmaları ben şahsen önemsiyorum.Hukukun içinde kalarak sağduyuyla, soğukkanlı bir şekilde bu soruşturmaların sürdürülmesi ve bir an evvel de neticelenmesi lazım. Bu işler uzadığı zaman yargıya güven azalıyor" dedi.

Çiçek, TRT Arı Stüdyoları'ndaki Şevki Bey Konseri'ne katıldı.

Çiçek, konser öncesi "28 Şubat" soruşturmasında gözaltına alınan generallerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Çiçek, "Tüm bu soruşturmaları ben şahsen önemsiyorum. Hukukun içinde kalarak sağduyuyla, soğukkanlı bir şekilde bu soruşturmaların sürdürülmesi ve bir an evvel de neticelenmesi lazım. Bu işler uzadığı zaman yargıya güven azalıyor" dedi.

Çiçek, yargı sürecinin uzaması halinde verilecek kararların adaleti konusunda tereddütler meydana geldiğini belirterek, "Sürecin hukukun içinde kalarak bir bir an evvel nasıl sonuçlanacaksa sonuçlanması lazım" dedi.

Çiçek, Türkiye tarihinde darbeleri hatırlatarak, "Ben kendi hayatımda 27 Mayıs'ta ortaokul öğrencisiydim. 12 Mart'ta üniversitedeydim, 12 Eylül'de Yozgat'ta avukattım. 28 Şubat'ta parlamento üyesi, 27 Nisan'da da hükümet üyesiydim. Dolayısıyla bu türlü müdahalelerin Türkiye'ye neler getirdiğini, neler götürdüğünü işin içinden ve dışından takip etmiş birisiyim. Bunların hiçbirisi Türkiye'ye çok fazla fayda getirmedi. Tam tersi bir kısım sorunların daha da derinleşmesine sebep oldu" diye konuştu.

Kaynak: İHA