Sarıgül'den E.Ü’de Siyaset ve Yerel Yönetimler Dersi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan Üniversitesi’nin (EÜ) organize ettiği ‘Siyasette Kariyer ve Yerel Yönetimlerde Şişli Modeli’ konulu söyleşiye katıldı.

Sarıgül'den E.Ü’de Siyaset ve Yerel Yönetimler Dersi
EÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen programda, alkışlar ve arasında giren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, öğrencilerin sevgi seli ile karşılandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğretim elemanları ve üniversite öğrencilerinin katıldığı ‘Siyasette Kariyer ve Yerel Yönetimlerde Şişli Modeli’ konulu söyleşide konuşan Mustafa Sarıgül, siyaset adamların açık ve net olması gerektiğini ve kendisinin iki tezinin bulunduğunu belirterek, Allah’a inandığını ve yurttaşlarına Sonuna kadar güvendiğini ifade etti.

Siyasetin kısaca toplum sorunlarını çözme sanatı olduğunu vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Toplumunda ihtiyaçlarına bakarsanız, tolumun ihtiyaçları Sonsuzdur, bu ihtiyaçları karşılayacak olan kaynaklarda sınırlıdır. Bu sınırlı kaynaklar içerisinde çözüm bulmanın adı da siyasettir. Benim görevimde sorun üretmek değil, inşallah çözüm üretmektir. Ben her zaman çözüm üretmeye çalıştım. Bir meslekte çeşitli aşamalardan geçilerek ulaşılan noktaya kariyer diyoruz. Siyasette kariyer nasıl oluyor? Hepimizin bildiği gibi siyasetin aklı yoktur. Ama adında, önünde siyaset kelimesi bulunan birçok kurum ve kuruluş vardır. Ama siyasetin bir okulu yok. Bu üniversitelerin Siyasal Bilimler Fakültesini bitirenler okulları bitirenler siyaset adamı olur mu? Kesinlikle olmaz. Çünkü siyaset hiçbir zaman bir meslek değildir. Siyaset siyasi yaşam hiçbir tarife kesinlikle uymaz. Ancak siyasi yaşam her şeydir de, siyasi yaşam her noktada vardır. Siyasetçi bir şeye bakan, bir yana bakan değildir. Her şeye bakandır. Siyasetçi her şeyi yapan adamdır. Siyasetin en önemli noktası insandır. İnsanlarımızla beraber olmaktır, öncelikle içimizde sevginin mutlaka ve mutlaka insan sevgisi ile buluşması lazımdır. Siyaset yapmak çözüm bulma sanatıdır. Sorumluluk alıp gereğini mutlaka yapmaktır. Bunlarla yetinmeniz olmaz ve bütün insanların yüzünü güldürmeniz lazım. Parti, Din, dil, kültür, inanç partisi olmayacak. A partisi, B partisi demeden seçildikten Sonra bütün gücünüzle hizmet etmeniz gerekir. Siyasi yaşamda bir başka noktada şudur. Diplomanızı, karnenizi bilim kurumu vermez. Siyaset adamının diploması nasıldır? Demokrasilerde, seçimlerde nasıldır biliyor musunuz? Aslanın ağzındadır diplomanız. Diplomayı halkınız verir. Sen istediğin kadar dersine çalış, sular seller gibi anlat hiçbir anlamı yoktur. Halkımız bir kere sizi seçti ve diplomayı verdi. Diğer diplomalar gibi ömür boyu saklanacak bir diploma kesinlikle değildir. Asfaltını döşersiniz, suyunu akıtırsınız, yolunu yaparsanız, eğer halkın gönlünü yapamazsanız o diplomayı hemen sizden geri alırlar. Yani bizim diplomamızı 5 yılda bir yurttaşlarımız verir. Şişli’de 300 bin seçmen vardır. Ben onların gönlünü yapmak için sabah 6’dan akşam 11’e kadar Bismillah diyerek koşacaksınız. Haktan, hukuktan ve adalet duygusundan da kesinlikle ayrılmayacaksanız.” şeklinde ifade etti.

Mustafa Sarıgül konuşmasının Son bölümünde ise ‘Yerel Yönetimlerde Şişli Modelini’ üniversite öğrencileri ve davetliler ile paylaştı. Yaklaşık bir saat süren söyleşinin Sonunda Başkan Sarıgül, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi .
Kaynak: İHA