Arınç: Eğitimin İyi Verilmesi Durumunda Ülkede Anarşist Yetişmez

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin geleceğinin eğitime bağlı olduğunu ve eğitimin iyi verilmesi durumunda ülkede anarşist yetişmeyeceğini söyledi.

Arınç: Eğitimin İyi Verilmesi Durumunda Ülkede Anarşist Yetişmez
Arınç, Manisa 'nın Turgutlu ilçesinde Dr. Hüseyin Orhan İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı.

Açılışta eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile yan yana oturan Arınç, ülkeye onurlu hizmet vermiş Özkök'le karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Açılışta konuşan Arınç, başarılı hizmetlerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'ın, eski belediye başkanlarından olan babası Hüseyin Orhan adına okul yaptırdığını, ilçenin de hayırseverleriyle ünlü olduğunu belirterek, “Allah, bu hayırları kabul etsin.” dedi.

Okulda pek çok rektör ve belediye başkanı yetişeceğini dile getiren Arınç, “Türkiye'nin geleceği eğitime bağlı. Çocuklarımızın doğru, dürüst, çalışkan olması, vatanına, toprağına bayrağına bağlı olması ancak eğitimle mümkün. Eğitimi iyi verirsek Türkiye'de anarşist yetişmez, ülkede güzellikler olur, kimse kimsenin boğazına sarılmaz, herkes annesine ve babasına saygılı olur, küçüklerini sever, 75 milyonu da kucaklar. 'Ne büyük memleketim var' diye iftihar eder. Eğitimden uzak kalırsak, bütün kötülüklerin anası olan zulümlerle karşılaşırız.” diye konuştu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de ilçedeki eğitim çalışmalarının hızla devam ettiğini, okulun 24 derslikli olduğunu söyledi.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan ise ilçedeki çok büyük hizmetlere, hükümetin desteğiyle imza attıklarını söyledi.

Hilmi Özkök'ün demokrasinin gururu olduğunu belirten Orhan, ''Turgutlu da Özkök'le gurur duyuyor.'' dedi.

Konuşmaların ardından Serhat Orhan'ın annesi Hatice Orhan'a plaket veren Arınç, okulun açılış kurdelesini Özkök'le birlikte kesti ve sınıfları gezdi. Arınç, öğrencilere futbol topu hediye etti.