Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'den 'Belediye İcraatlarına' İlişkin Değerlendirme

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyenin 2012 yılında gerçekleştireceği projelere ilişkin, Çinçin Mahallesi'nin yeniden yapılandırılacağını ve Çinçin denilen bir mahallenin olmayacağını söyledi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, Altındağ Belediyesi'nin 2011 yılında yaptıklarına ve 2012 yılında yapmayı hedeflediği projelere ilişkin bilgiler verdi. Toplantıya, Tiryaki'nin yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tiryaki, yaptığı konuşmada, Ankara'nın imar durumuna ilişkin, imarsız alanların yüzde 68, imarlı alanların ise yüzde 32 oranında olduğunu söyledi.

Tiryaki, "Yerel yönetimlerle yeniden yapılanma olmazsa bu belediyelerin ayağa kalması mümkün değil ama Altındağ bunu başardı" dedi.

Başkan Tiryaki, 2006 yılında belediye gelir ve giderlerinin kendini karşılamaya başladığını ifade etti.

2011 yılında Altındağ Belediyesi'nin 46 trilyon bütçe fazlası verdiğini belirten Tiryaki, belediyenin 2002'de yüzde 5, 2004 yılında yüzde 20 bütçe açığı verdiğini, 2006 yılından itibaren ise belediyenin borçlanma yapmadığını kaydetti.

Tiryaki, "Toplamda 84,5 milyon TL geçmiş döneme ait borç ödendi" diye konuştu.

Son iki yılda Ankara'da en çok inşaat ruhsatı veren belediye olduklarını anlatan Tiryaki, "2012 yılında Çinçin denilen yer olmayacak, Çinçin Mahallesi yeniden yapılandırılacak" şeklinde konuştu.

Sadece kadınlar için şu anda 22 tane kültür merkezi yapıldığını söyleyen Tiryaki, her kültür merkezinde okuma yazma kursunun olduğunu ve kültür merkezlerinde 37 bin üyenin bulunduğunu anlattı. Tiryaki, Ulucanlar Cezaevi'nin açılışını yapmadan müze kısmının 70 bin ziyaretçi tarafından gezildiğine dikkati çekerek, "Her yıl 1 trilyon lira okullara harcıyoruz, okulların tadilatı yapılmayan bölümlerini Belediyemiz yapıyor" dedi.

Tiryaki'nin "Altındağ Belediyesi'nin geliri nereden geliyor deniliyor, gerçekten siyasi istikrar o kadar önemli ki. İnsanların hükümetin güveni o kadar önemli ki. Bu belediyenin en büyük geliri 'berekettir" diye konuşması üzerine salondaki konuklar, "Altındağ sizinle gurur duyuyor" sloganını attı. Başkan Tiryaki, 2012 yılında belediyenin yapacaklarına ilişkin Çinçin Mahallesi'nde Çinçin Düğün Salonu'nun yapılacağını, bu düğün salonunun ihalesinin yapıldığını ve bu projenin çok büyük bir proje olduğunu ifade etti.

Tiryaki, "400 dönüme yeni bir köy yapıyoruz. 300 dönüm alana bir piknik alanı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Altındağ Belediyesi, Altındağlı vatandaşlara yemek verdi .
Kaynak: İHA