Zurıch Sigorta Kktc Temsilciliği Açıldı

Zurich Sigorta KKTC Temsilciliği, Lefkoşa'da törenle açıldı.

Zurıch Sigorta Kktc Temsilciliği Açıldı
Kokteylli açılış törenine Maliye Bakanı Ersin Tatar, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Köseoğlu, Zurich Sigorta CEO'su Lutz Bauer, Zurich Sigorta Satış Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran, bazı yetkililer ve çalışanlar katıldı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar törende, Zurich Sigorta'nın KKTC'de ile olarak TEB bünyesinde hizmet verdiğini, daha sonra Zurich Sigorta'nın TEB'i satın almasının ardından KKTC'de temsilcilik açma kararı aldığını kaydetti.

Dünyanın ilk beş kuruluşu arasında yer alan büyük sermaye kuruluşu Zurich Sigorta'nın KKTC'de temsilcilik açmasının tanıtım açısından da büyük bir aşama olduğunu ifade eden Tatar, bunun güzel bir gelişme olduğunu söyledi.

Zurich Sigorta CEO'sunun KKTC'ye güvendiklerini, ülkede yasalar çerçevesinde gerekli tüm işlemlerin yapılabileceğini ifade etiğini hatırlatan Tatar, KKTC'de sigortacılığın ülkede dünya ile bütünleşme ve entegrasyon süreci içerisinde sürekli gelişmekte olan bir sektör olduğunu ifade etti.

Tatar, insanlara kendilerini güvende hissetmeleri için risklerini satın alma imkanı tanınmakta olduğunu da kaydederek, bu sektörün gelişmesi ile daha fazla istihdam yaratılacağını söyledi.

Zurich Sigorta CEO'su Lutz Bauer de, KKTC'de 2002'den 2008'e kadar TEB Sigorta olarak, daha sonra ise Zurich Sigorta olarak faaliyet gösterdiklerini söyledi.

KKTC'yi yatırım yapacakları öncelikli pazarlardan biri olarak gördüklerini kaydeden Bauer, KKTC'nin geleceğine güven duyduklarını, bölgeye uzun süreli ve kalıcı yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

Zurich Sigorta'nın 2011 yılında KKTC'de 4.5 milyon TL'lik yatırımı olduğuna dikkat çeken Bauer, "Zurich'in Kıta Avrupası ve İngiltere'de sunduğu global hizmet kalitesini KKTC ada halkına sunuyoruz" dedi.

"Müşteri odaklılık" ve "Finansal Disiplin" in Zurich'in iki önemli temel değeri olduğunu dile getiren Lutz Bauer, KKTC temsilciliğinin aracılığıyla bölgede en hızlı hasar ödeyen şirket olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA