Suriyeli Muhalifler Mayınlı Alana Girdi: 1 Ölü, 1 Yaralı

Türkiye-Suriye sınırındaki çatışma sona ererken, muhaliflerin mayınlı alanı kullanarak geri çekildiği sırada bir patlama meydana geldi.

Suriyeli Muhalifler Mayınlı Alana Girdi: 1 Ölü, 1 Yaralı
Mayına basan bir muhalif hayatını kaybederken, bir muhalif de duyma yeteneğini kaybetti. Edinilen bilgiye göre, saat 17.45 sıralarında bir grup muhalifin Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Esselame Sınır Kapısı'na yaklaştığını gören Suriye askeri birlikleri, muhaliflerin üzerine ateş açtı. Muhaliflerin de karşılık vermesi üzerine çıkan silahlı çatışma, yaklaşık 1 saat sürdü.

Çatışmanın ardından geri çekilen muhalifler, Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı alandan geçmek istedi. Bu sırada muhaliflerin tim komutanı mayına basması sonucu hayatını kaybetti. Bu esnada şoka giren ve mayının patlaması sonucu çıkan yüksek sesten etkilenen Garip Abdullah (21) isimli genç duyma yeteneğini kaybetti. Türkiye 'ye getirilen Garip Abdullah, Kilis Devlet Hastanesi 'nde tedavi altına alındı. Mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli muhaliflerin tim komutanın cenazesinin mayınlı alanda kaldığı öğrenildi.
Kaynak: İHA