Başköy'ün İçme Suyuna Valilik El Koydu

İçme sularının kirlenmesi sebebiyle şehir merkezinde eylem yapan ve muhtarı istifa eden Başköylülerin sıkıntısına Vali Şahabettin Harput el attı.Vali Harput, gerekli incelemenin yapıldığını belirterek, "Henüz Ankara’dan gelen ekibin raporu bize ulaşmadı. Rapora göre taş ocağı ile alakalı vereceğimiz kararda kesinleşecek ve ona göre o köyle ilgili sıkıntının üzerine gideceğiz" dedi.

Suyunu içtikleri derenin kirlenmesi sebebiyle zor günler geçiren Orhaneli ilçesine bağlı Başköy sakinlerini rahatlatacak açıklama Bursa Valisi Şahabettin Harput'dan geldi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Vali Şahabettin Harput, konunun valiliğin yakın gündeminde olduğunu ifade etti.

Söz konusu köyde gerçekten iki tane su olduğunu hatırlatan Vali Harput, "Bir tane suyumuz temiz ve düzenli su. Bu su yaz mevsiminde azalmakta ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamada yetersiz kalmakta. Şu mevsim itibari ile bu su köyümüzün ihtiyaçlarını karşılayabilmekte. Ancak yaz sezonu için bu azalan suyun yerine vatandaşlarımızın şikayet ettiği diğer suyu kullandıklarını biliyoruz. Diğer suyun ise yöredeki madenler ya da taş ocakları marifeti ile kirlendiğini iddia edilmektedir. Konu tarafımızdan İl Özel İdare Genel Sekreterliği marifeti ile teknik elemanlarca araştırılmıştır. Gerçekten ikinci kaynağın o bölgedeki değişik nedenlerle kirlendiği ve içme suyu olarak kullanmasında problem olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

"RAPORA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ"
Valilik olarak bunun da araştırıldığını dile getiren Şahabettin Harput, "Burada yapılacak iki şey vardı. Özellikle iddia, oradaki bir taş ocağının doğrudan doğruya bu kaynağı kirlettiği şeklindedir. Bunun tespiti için İl Özel İdare Genel Sekreterliği olarak Ankara’dan dört kişilik bir uzman ekip çağırdık. Ekipler geldiler. Bölgede inceleme yaptılar. Bu incelemenin sonunda raporlarını hazırladılar. Hazırladıkları raporda eğer söz konusu taş ocağının içme suyu kaynağını kirlettiği, tehdit ettiği şeklinde rapor gelirse bu defa taş ocağı ile alakalı hukuki bir değerlendirme yapmak durumundayız. Henüz Ankara’dan gelen ekibin raporu bize ulaşmamıştır. Muhtemelen bugünlerde söz konusu rapor bize ulaştığında, rapora göre taş ocağı ile alakalı vereceğimiz karar da netleşecek ve ona göre meselenin üzerine gideceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Hukuk çerçevesinde yapılması gereken ne ise yapılacak, vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA