Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Büyük İlgi Görüyor

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Büyük İlgi Görüyor

İlde her gün saat 18.00 ile 19.00 arası vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlardan Hz. Muhammed (SAV)'in hayatını anlatan kitapları alarak bir saat okuyor. Daha sonra etkinlik kapsamında saat 19.30’da başlayan konferansta Hz. Peygamber’in hayatı anlatılıyor.Yozgat’ta faaliyetini sürdüren, imam ve müezzinlerin üye olduğu Gönül Doktorları Derneği’nin öncülüğünde ve diğer vakıf ve derneklerin desteği ile yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 3. gününde yine yine dolu dolu kutlanıyor. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırlarda Hz. Peygamber'i anlatan kitaplar ve çeşitli dini kitaplar sergilenirken, vatandaşlar ellerine aldıkları dini kitapları bir saat boyunca okudu. Bazı vatandaşlar ise Kızılay’a kan bağışında bulundu, bazıları ise açılan kermeste alışveriş yaptı. Kitap okuma etkinliğine katılan vatandaşlar Yozgat’ta ilk defa böylesine bir program düzenlendiğini belirterek, "Peygamberimiz ile ilgili bu programlara daha fazla ihtiyaç var. Bu etkinliğe katılıp Peygamberimizin hayatını okuyoruz, inşallah eksikliklerimizi gideriyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Gönül Doktorları Dernek Başkan Yardımcısı Bünyamin Fidan kutlama etkinliklerinin 3. gününde vatandaşların yoğun ilgisinin devam ettiğini belirtti.

Fidan, "Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla dernek ve vakıflarla kutlu doğum haftası kutlama etkinlikleri düzenledik. Halkımızın yoğun ilgisi bizleri çok mutlu etti. İlimizde 7’den 70’e bütün vatandaşlarımız etkinliğimize katılarak kitap okuyor. Kermesten alışveriş yapıyor ve ayrıca kan bağışında bulunuyor. Akşam düzenlenen konferanslara katılarak Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa’nın hayatını dinleme fırsatı buluyorlar. 15 Nisan Pazar akşamına kadar devam edecek etkinliğimiz inşallah bu yoğunlukla devam eder." diye konuştu.