Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Kırıkkale'de Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıldönümü coşkulu bir törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Hakan Yusuf Güner, , Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Selçuk Bayraktar Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Polis Meslek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, il müdürleri polis okulu öğrencileri ve vatandaş katıldı.

Törende konuşmaların ardından 'Polis Haftası' nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

Çevik Kuvvet polislerinin Ege yöresi ait sergiledikleri oyunun ardından resmigeçit töreni yapıldı. Vali Güner'in, tören mangasını selamlamasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ve çelenklerin Atatürk anıtına sunulmasıyla devam etti. Programda konuşan Vali Hakan Yusuf Güner, "Polisin temel görevi halkımızın huzur ve sükûnunu sağlamak için suç ve suçlularla mücadele etmek ve suç işlenmesini önlemektir. 10 Nisan 1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatı, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda halkımızın yaşadığı bölgede can ve güvenliğini sağlamak üzere huzur ve barışın korunması yönünde önemli görevler üstlenmiş ve üslenmeye devam edecektir." dedi.

İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise "Teşkilatımız, bugün 200 binin üzerinde personel sayısıyla dünyanın en büyük polis teşkilatlarından birisi haline gelmiştir. Polis, anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetki, cesaret, feragat ve fedakârlıkla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için, etmiş olduğu kutsal yemine bağlı kalarak, gerektiğinde canını feda etmekten çekinmeyerek halkına güvenli hizmeti vermektedir." diye konuştu.