Şanlıurfa ve İlçelerinde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Birecik'te, İlçe Emniyet Müdürü Barış Ertuğrul ve diğer ilgililerce, Meydan Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen liseler arası şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

-Suruç

Suruç'ta, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

''Polis Gençlik El Ele Suruç'ta Daha Güzel Günlere'' projesi kapsamında Bursa, İstanbul ve Çanakkale'yi gezen öğrencilerden bazılarının izlenimlerini aktardığı etkinlikte, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende ayrıca başarılı polis memurlarına başarı belgeleri verildi.

Kaymakam Fatih Akbulut, törende yaptığı konuşmada, İlçe Emniyet Müdürlüğünün Suruç'ta önemli başarılara imza attığını belirterek, emeği geçenleri kutladı. Tören, kokteylle sona erdi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Alper Yalçın, İlçe Emniyet Müdür Mehmet Şen ile bazı daire müdürleri katıldı.

-Siverek

Siverek'te, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından başlayan tören, Endüstri Teknik Lisesi'nde devam etti.

Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, askeri ve mülki erkanın katılımıyla gerçekleştirilen törende, geçen hafta yapılan şiir, resim, atletizm ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Hersanlıoğlu, polislik mesleğinin onurlu bir görev olduğunu söyledi.

-Viranşehir

Viranşehir'de, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü kapsamında 400 öğrenciye oyuncak dağıtıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Doğan Urhan, resmi kutlama programının ardından polislerle birlikte Uluğbey İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Burada okul idarecilerince karşılanan polisler, yaklaşık 400 öğrenciye oyuncak dağıttı.

Emniyet Müdürü Urhan, yaptığı açıklamada, vatandaştan kopuk bir emniyet teşkilatının düşünülemeyeceğini belirtti.

Kendileri için önemli bir günü halkla birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Urhan, zaman zaman okulları ziyaret edip öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttıklarını söyledi.

-Ceylanpınar

Ceylanpınar'da, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunu sahnelendi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sahnelenen ''Bir Kaşık Tiyatro'' adlı gösteriye polis aileleri ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

Oyunu, Kaymakam İlker Özerk Özcan, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı İlker Duman ile davetliler izledi.

-Hilvan

Hilvan'daki etkinlikler bir çay bahçesinde gerçekleştirildi.

Resmi törenin ardından Belediye Çay Bahçesi'nde toplanan polisler, vatandaşlarla halay çekti.

Etkinliğe, Kaymakam Uğur Sezer, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Ceylan ve davetliler katıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü ayrıca Akçakale, Harran, Halfeti ve Bozova ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı .
Kaynak: AA