Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Burdur'un İlçelerinde Törenler Düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü Burdur'un ilçelerinde de törenlerle kutlandı.

Karamanlı'daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Amirliği binasının bahçesinde yapılan kokteyl ile devam eden kutlamalara, Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Tarran Güney, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Demir, daire müdürleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Emniyet Amiri Ahmet Demir, teşkilat olarak öncelikle suçun işlenmesini önlemeyi hedeflediklerini vurguladı. Demir, bu görevleri yerine getirirken vatandaşın yardımına her zaman ihtiyaç duyduklarını belirterek, ''Halktan kopuk bir görev anlayışı ile başarılı olmak mümkün değildir'' dedi.

Daha sonra öğrenciler tarafından yazılan şiir ve kompozisyonlar okundu. Protokol mensuplarınca, okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Ağlasun-

Ağlasun'daki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erkan Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Tekin Ünal, daire amirleri, emekli polisler, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki törenin ardından İlçe Emniyet Amiri Tekin Ünal, tebrikleri kabul etti .
Kaynak: AA